Antena 3 CNN Externe Văduva lui Yasser Arafat va depune plângere penală pentru otrăvirea acestuia fostului lider palestinian

Văduva lui Yasser Arafat va depune plângere penală pentru otrăvirea acestuia fostului lider palestinian

Văduva lui Yasser Arafat va depune plângere penală pentru otrăvirea acestuia fostului lider palestinian
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    16 Iul 2012   •   09:59

Văduva lui Yasser Arafat, Suha Arafat, vrea să depună plângere penală pentru otrăvire, după ce s-a descoperit o cantitate anormală de poloniu asupra unor bunuri personale ale fostului lider palestinian, a anunţat avocatul acesteia.

"Doamna Arafat a hotărât că va depune plângere penală, lucru care va avea loc peste o lună", a anunţat avocatul Marc Bonnant, potrivit AFP.

Plângerea penală va fi depusă la Paris, acolo unde a murit liderul istoric palestinian în 2004, a adăugat avocatul genevez.

"Plângerea va viza un autor necunoscut, iar capătul de acuzare va fi otrăvirea", a mai spus omul legii.

Moartea fostului lider palestinian Yasser Arafat a fost cauzată de o substanţă otrăvitoare, a confirmat săptămâna trecută medicul care conduce echipa de anchetă referitoare la deces, iordanianul Abdullah Al Bashir.

Institutul de Fizică Radioactivă de la Lausanne, care analizează eşantioane biologice prelevate de pe obiectele personale ale lui Arafat, a descoperit "o cantitate anormală de poloniu", potrivit postului qatariot Al-Jazeera.

Nepotul lui Yasser Arafat, Nasser al-Qidwa, a acuzat Israelul că l-a otrăvit pe liderul istoric palestinian cu poloniu, cerând ca "vinovaţii acestui asasinat să fie judecaţi".

Poloniul este o substanţă radioactivă extrem de toxică, care fost utilizată şi la otrăvirea, în 2006, la Londra, a lui Aleksandr Litvinenko, un fost spion rus devenit opozant al preşedintelui Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: Yasser Arafat plangere penala
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close