Antena 3 CNN Externe Violenţa sexuală din India i-a pus pe fugă pe turişti. Procentele alarmante care scot la suprafaţă defectele societăţii indiene

Violenţa sexuală din India i-a pus pe fugă pe turişti. Procentele alarmante care scot la suprafaţă defectele societăţii indiene

Violenţa sexuală din India i-a pus pe fugă pe turişti. Procentele alarmante care scot la suprafaţă defectele societăţii indiene
01 Apr 2013   •   12:05

Violul colectiv dintr-un autobuz din New Delhi, din decembrie 2012, în urma căruia victima, o studentă de 23 de ani, a decedat, se află la originea unei tendinţe de scădere a numărului de turişti care aleg India ca destinaţie de vacanţă, arată un studiu, citat de Bloomberg.

Potrivit unui studiu condus de Assocham în 1.200 de agenţii de turism, doar în primele trei luni ale acestui an, numărul turiştilor a scăzut cu până la 25 de procente, tendinţa fiind mult mai pronunţată în rândul femeilor, care sunt cu 35% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anilor trecuţi.

Numărul tot mai scăzut al turiştilor care vizitează monumentul închinat dragostei, Taj Mahal, din Agra, sau regiunea Jaipur, este pus şi pe seama economiei aflată în declin în statele europene şi SUA.

Tragedia, care a avut loc în decembrie, anul trecut, când o tânără a fost violată în repetate rânduri, în grup, într-un autobuz, şi a murit după câteva zile din cauza rănilor suferite, a revoltat întreaga comunitate şi a scos la suprafaţă nenumărate întâmplări similare, ignorate până nu demult de autorităţi.

India: O turistă britanică a sărit din balcon în balcon pentru a scăpa de viol

În India anului 2011, o femeie era violată la fiecare 22 de minute, arată cele mai recente date ale Biroului Naţional de Investigare a Crimelor din India.

Potrivit aceluiaşi studiu, turiştii aleg ca destinaţie de vacanţă alte state asiatice, precum Malaezia, Indonezia, Tailanda sau Vietnam. În plus, aproximativ 70% dintre operatorii de turism din India susţin că în special femeile din Marea Britanie, SUA, Canada şi Australia şi-au anulat rezervările.

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close