Antena 3 CNN Externe Yasser Arafat a fost otrăvit cu poloniu de către Israel. Din partea cui vine acuzaţia

Yasser Arafat a fost otrăvit cu poloniu de către Israel. Din partea cui vine acuzaţia

Yasser Arafat a fost otrăvit cu poloniu de către Israel. Din partea cui vine acuzaţia
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    12 Iul 2012   •   17:48

Liderul palestinian Yasser Arafat ar fi murit după ce a fost otrăvit cu poloniu, acuză nepotul acestuia, Nasser al-Qidwa, cerând judecarea celor responsabili de acest "asasinat".

"De la martiriul preşedintelui Yasser Arafat noi am spus tot timpul că a fost otrăvit, dar nu avem nicio dovadă clară. Dar, după documentarul Al-Jazeera privind otrăvirea cu poloniu, nu mai sunt dubii", a declarat Nasser al-Qidwa, care este şi preşedintele Fundaţiei Yasser Arafat, informează AFP.

"Acuzăm Israelul că l-a otrăvit pe Yasser Arafat cu această substanţă mortală şi cerem ca cei responsabili de acest asasinat să fie judecaţi", adaugă el.

Guvernul Benjamin Netanyahu a reafirmat însă că "Israelul nu este implicat în moartea lui Arafat", potrivit purtătorului de cuvânt guvernamental, Mark Regev.

Institutul de Fizică Radioactivă de la Lausanne, care analizează eşantioane biologice prelevate de pe obiectele personale ale lui Arafat, a descoperit "o cantitate anormală de poloniu", potrivit postului qatariot Al-Jazeera.



×
Subiecte în articol: Yasser Arafat
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close