Antena 3 CNN High Tech Accesul la o parte din conţiunutul disponibil pe YouTube va fi taxat

Accesul la o parte din conţiunutul disponibil pe YouTube va fi taxat

Accesul la o parte din conţiunutul disponibil pe YouTube va fi taxat
Sursa foto: Foto: noticias-24.net
de M.Z.    |    06 Mai 2013   •   22:33
Google pregăteşte un serviciu pe bază de abonament pentru unele dintre canalele video ale platformei online de videoclipuri YouTube, în scopul finanţării unei game mai largi de conţinut şi adăugarea unei a doua surse de venituri, relatează Financial Times, potrivit Mediafax.
 
Măsura la care se lucrează de mai multe luni ar putea fi anunţată cel mai devreme în această săptămână şi s-ar putea aplica pentru până la 50 de canale YouTube, au declarat surse apropiate situaţiei.
 
Utilizatorii se vor putea abona la fiecare canal pentru minim 1,99 dolari pe lună. Serviciul de abonare va permite operatorilor de canale să realizeze conţinut precum show-uri TV şi filme, a spus o sursă apropiată situaţiei.
 
Publicitatea pe YouTube şi alte platforme video concurente a crescut rapid, dar reprezintă două o mică parte din bugetele de televiziune.
 
Publicitatea online, pe acest segment, va creşte de la 2,93 miliarde de dolari la 4,14 miliarde de dolari în 2013, estimează eMarketer, dar va reprezenta numai 2,4% din cheltuielile totale cu publicitatea.
 
YouTube atrage cea mai mare parte a acestor venituri.
 
Pivotal Research estimează că veniturile din publicitate ale YouTube vor urca de la 1,3 miliarde de dolari anul trecut la 2 miliarde de dolari în acest an, în timp ce Bernstein Research anticipează că aceste venituri vor avansa la peste 15 miliarde de dolari în următorii câţiva ani, la un nivel similar cu cele ale CBC şi Viacom.
 
Platforma online a fost înfiinţată în 2005 de trei foşti angajaţi ai PayPal, iar în noiembrie 2006 a fost cumpărată de Google.


 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close