Antena 3 CNN High Tech Un iPhone 14 a alertat singur autoritățile după un grav accident în care au murit șase persoane

Un iPhone 14 a alertat singur autoritățile după un grav accident în care au murit șase persoane

Șase persoane au murit după ce mașina lor s-a izbit de un copac, într-un grav accident detectat cu ajutorul noului iPhone 14, transmit autoritățile din Nebraska (SUA).

Un iPhone 14 a alertat singur autoritățile după un grav accident în care au murit șase persoane
de Alexandra Dima    |    04 Oct 2022   •   11:54

Cinci tineri cu vârste între 21 şi 26 de ani, aflați într-o Honda Accord, și-au pierdut viața pe loc într-un accident, duminică, în localitatea Lincoln din statul american Nebraska. Cea de-a şasea victimă, o femeie în vârstă de 24 de ani care a suferit răni grave, a murit mai târziu la spital.

„Acesta este cel mai grav accident petrecut în Lincoln în ultima vreme.”, a declarat adjunctul șefului de poliție Michon Morrow, potrivit New York Post

Unul dintre pasageri aveau asupra sa noul iPhone 14, care poate detecta accidentele grave de mașină, apoi să apeleze numărul de urgență și să alerteze contactele de urgență ale posesorului. Astfel că alarma a fost dată imediat prin intermediul tehnologiei. Smartphone-ul este dotat cu un accelerometru care poate sesiza cu acurateţe creşterile ori scăderile bruşte de viteză, potrivit Apple. 

Anchetatorii nu au reușit să găsească niciun martor la accident până duminică după-amiază.

„Ne va lua ceva timp pentru a stabili cauza acestui accident. Luăm în calcul toate posibilitățile, inclusiv alcoolul, viteza sau distragerea atenției”, a declarat polițistul.

×
Subiecte în articol: iPhone 14 Plus
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close