Antena 3 CNN High Tech O aplicaţie cu inteligenţă artificială va putea diagnostica depresia în doar 10 minute

O aplicaţie cu inteligenţă artificială va putea diagnostica depresia în doar 10 minute

Aplicația Thymia, dezvoltată de un startup din Marea Britanie, va putea diagnostica depresia în doar 10 minute, folosind inteligenţa artificială.

O aplicaţie cu inteligenţă artificială va putea diagnostica depresia în doar 10 minute
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Sergi Reboredo
de Mia Lungu    |    21 Feb 2022   •   12:56

Un start up britanic se pregăteşte să lanseze, în acest an, aplicaţia Thymia care foloseşte inteligenţa artificială pentru a diagnostica mai uşor depresia, dar și stadiile incipiente ale unor boli neuronale degenerative, precum Parkinson sau Alzheimer.

Cu ajutorul a patru teste, sub formă de jocuri video, această afecţiune, atât de răspândită la nivel mondial, ar putea fi depistată în mai puţin de 10 minute.

Pentru a descoperi prezența sau nu a unui sindrom depresiv, Thymia se bazează pe inteligența artificială. Aceasta compilează și analizează fluxul de date care sunt recoltate în timp ce pacientul joacă unul dintre cele patru jocuri propuse, potrivit unei publicații britanice de specialitate.

În timpul jocului, inteligența artificială observă vocea, privirea, expresiile microfaciale, timpul de reacție etc. Elementele sunt comparate apoi cu modele prestabilite.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close