Antena 3 CNN High Tech Aplicația care transformă cuvintele în culori, creată de un român. Cum funcționează și cât de utilă este

Aplicația care transformă cuvintele în culori, creată de un român. Cum funcționează și cât de utilă este

Un tânăr din Oradea, pasionat de domeniul IT, a creat o aplicație care transformă toate cuvintele în culori.

Aplicația care transformă cuvintele în culori, creată de un român. Cum funcționează și cât de utilă este
Sursa foto: Antena 3 CNN | Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2023   •   09:31

Horațiu Tănescu face performanță de mulți ani în domeniul IT, programele create de el asigurând securitatea informatică a Organizației Națiunilor Unite, dar și a Armatei Statelor Unite ale Americii.

Recent, tânărul a creat o aplicație care transformă cuvintele în culori, iar totul a pornit, spune el, de la o joacă.

"Cred că majoritatea programelor și aplicațiilor pe care le-am creat au pornit de la un fel de joacă. M-am gândit că utilizatorii ar putea să tasteze orice doresc, un cuvânt,  un nume sau o propoziție, și apoi să se transforme într-o culoare", a spus specialistul.

Tânărul spune că, pe lângă funcția de divertisment pe care o are aplicația, aceasta este utilă mai ales pentru copiii care învață să scrie, să citească, sau să recunoască culorile.

Citește și: Liceul din România unde niciun elev nu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat

"Aplicația oferă o experiență amuzantă, dar cel mai important este faptul că poate fi utilizată în scopuri la care nici nu ne-am fi gândit.

Am avut o astfel de experiență plăcută și surprinzătoare cu o altă aplicație. Am fost contactat de diverse școli din Marea Britanie și din Australia, care au transmis că aplicația i-a ajutat pe copiii cu dislexie să învețe mai ușor și să citească mai ușor", a mai adăugat tânărul.

Aplicația "Rainbow Shifter" este ușor de utilizat, fiind nevoie doar ca utilizatorii să introducă orice cuvânt, iar acesta să fie transpus într-o culoare.

×
Subiecte în articol: aplicatie culori cuvinte
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close