Antena 3 CNN High Tech Apple cere din nou interzicerea unor smartphone-uri Samsung în SUA

Apple cere din nou interzicerea unor smartphone-uri Samsung în SUA

Apple cere din nou interzicerea unor smartphone-uri Samsung în SUA
de M.T.    |    27 Dec 2013   •   12:31

Războiul dintre Apple şi Samsung continuă şi de sărbători.

O instanţă din California a primit o cerere din partea Apple de a interzice vânzarea a  peste 20 de modele de smartphone-uri şi tablete Samsung în SUA, precum Galaxy S 4G şi Galaxy Tab 10.1, informează Bloomberg, citat de Mediafax.

Cele două gadgeturi au format şi în trecut obiectul unui proces între cele două companii şi nu sunt încă prezente pe piaţa americană.

Reprezentanţii Apple au cerut judecătorului districtual Lucy Koh din San Jose, California, să interzică vânzarea produsele respective, după ce juraţii au stabilit anul trecut că acestea încalcă patentele Apple.

Koh a respins atunci cererea Apple de interzicere a vânzării produselor Samsung incriminate, dar compania americană a avut parţial câştig de cauză la un tribunal federal, pe 18 noiembrie.

„Pretenţia Samsung că a oprit comercializarea modelelor care nu respectă patentele Apple nu elimină necesitatea ordinului de interdicţie. Întrucât Samsung introduce frecvent noi produse pe piaţă, ordinul de interdicţie este important pentru ca Apple să poată combate orice viitoare încălcare a patentelor prin produse care diferă doar prin colorit de cele interzise deja”, se arată în plângerea Apple.

O curte federală de apel din Washington a decis că Apple se poate concentra pe încălcarea patentelor referitoare la funcţiile smartphone-urilor, precum tehnologia multitouch, care au format obiectul procesului din 2012.

Compania americană nu poate bloca însă produsele Samsung pentru încălcarea patentelor de design.

Cei doi mari producători de smartphone-ui la nivel mondial au cheltuit sute de milioane de dolari cu procesele în care se acuză reciproc de copierea funcţiilor telefoanelor.

În prezent, daunele totale datorate de Samsung companiei americane se ridică la 930 milioane de dolari.

Apple mai are un proces cu Samsung la un tribunal din Cupertino, California, referitor la modele mai noi ale producătorului sud-coreean, între care Galaxy S III, care se va judeca în luna martie.

Dacă judecătorul Kohn va impune interzicerea modelelor mai vechi, atunci Apple poate susţine că produsele mai noi sunt similare cu acestea, dar cu nume schimbate.

×
Subiecte în articol: proces california Apple Samsung
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close