Antena 3 CNN High Tech Avertismentul dat de guvernul chinez: "iPhone ameninţă securitatea naţională". Ce se află în spatele acestei afirmaţii

Avertismentul dat de guvernul chinez: "iPhone ameninţă securitatea naţională". Ce se află în spatele acestei afirmaţii

Avertismentul dat de guvernul chinez: "iPhone ameninţă securitatea naţională". Ce se află în spatele acestei afirmaţii
de O.P.    |    14 Iul 2014   •   10:56

Telefoanele iPhone vândute de grupul informatic american Apple reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională a Chinei, din cauza capacităţii lor de geolocalizare a utilizatorilor, a acuzat televiziunea publică CCTV.

Permiţând activarea unui parametru al telefonului, de a urmări traseul parcurs de o persoană, telefonul Apple poate fi folosit pentru colectarea de "date foarte sensibile", a explicat Ma Ding, directoarea Institutului de securitate a Internetului de la Universitatea pentru securitate publică a poporului.

De exemplu, a detaliat ea în acest lung reportaj difuzat vineri, "dacă utilizatorul este un jurnalist, se pot deduce locurile unde merge acesta sau unde sunt realizate interviuri şi, prin urmare, pot fi văzute domeniile în care lucrează: politic sau economic".

Potrivit lui Ma, geolocalizarea a milioane de utilizatori de iPhone ar putea permite strângerea de informaţii cu privire la condiţiile de viaţă sau economice ale unei ţări, "chiar secrete de stat".

Aceasta nu este prima dată când Apple este ţinta presei oficiale în China.

×
Subiecte în articol: iphone securitate nationala China
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close