Antena 3 CNN High Tech Ce fac oamenii pentru a scăpa de dependența telefoanelor mobile. Este incredibil 

Ce fac oamenii pentru a scăpa de dependența telefoanelor mobile. Este incredibil 

Ce fac oamenii pentru a scăpa de dependența telefoanelor mobile. Este incredibil 
23 Aug 2018   •   12:02

Vanzările de telefoane mobile "proaste" cresc datorită faptului că oamenii se sătură să fie conectați în permanență la Internet. Este vorba mai exact de telefoanele în stil retro, cărora le lipsește tehnologia "inteligentă" care se găsește în smartphone-urile moderne. 

Studiile arată că americanii petrec aproape trei ore pe zi pe telefonul mobil inteligent. Această obsesie tot mai mare de a fi conectați tot timpul poate fi legată de o schimbare majoră în modul în care se cumpără aparatele tehnologice.  

Potrivit companiei Counterpoint Research, piața mondială a smartphone-urilor a crescut cu 2% anul trecut, la 1,6 miliarde de dispozitive vândute. În mod surprinzător însă aceasta a scăzut cu 5% în ultimul trimestru din 2017. 

Între timp, vanzările de telefoane mobile simple au crescut la 450 milioane de dispozitive în 2017, ceea ce reprezintă un salt promițător de 5%. Companiile de tehnologie devin tot mai conștiente de faptul că clienții lor sunt îngrijorați de utilizarea telefonului mobil. 

La începutul acestui an, Apple a introdus o nouă caracteristică numită Screen Time, care permite utilizatoriilor să urmăreasca timpul petrecut pe telefonul mobil. 

Sursă: NY Post 

×
Subiecte în articol: telefoane mobile dependenta
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close