Antena 3 CNN High Tech Ce nu ştiai despre cea mai populară reţea de socializare. Facebook împlineşte astăzi 10 ani

Ce nu ştiai despre cea mai populară reţea de socializare. Facebook împlineşte astăzi 10 ani

Ce nu ştiai despre cea mai populară reţea de socializare. Facebook împlineşte astăzi 10 ani
de O.P.    |    04 Feb 2014   •   06:13

Facebook împlineşte astăzi 10 ani. În ultima decadă, s-a transformat în cea mai folosită reţea de socializare, cu 1,2 miliarde de utilizatori în întreaga lume. Cei mai mulţi se află în Statele Unite: 147 de milioane.

Facebook a înregistrat numai anul trecut un profit net de 1 miliard şi jumătate de dolari, la o cifră de afaceri de 7,9 miliarde de dolari. Reţeaua are 1,23 de miliarde de utilizatori activi pe lună, aproape cât populaţia Indiei, cea de-a doua cea mai populată ţară din lume după China. (sursa: Facebook).

Dintre aceştia, peste 60 % se conectează la reţeaua de socializare în fiecare zi. De asemenea, 76,8% se conectează pe Facebook de pe un dispozitiv mobil (sursa: Facebook).

Cei mai mulţi utilizatori sunt din SUA - 146,8 milioane, urmează India - 84,9 milioane, Brazilia (61,2 milioane) şi Indonezia (60,5 milioane), potrivit societăţii de cercetare eMarketer.

În 2013, reţeaua Facebook a fost utilizată de aproape jumătate din populaţia Americii de Nord, 35,7% din cea a Europei Occidentale, aproape 30% din cea a Americii de Sud, 24,9% din cea a Europei Centrale şi de Est, 11% din cea a Orientului Mijlociu(conform aceluiaşi studiu al eMarketer).

Cele mai populare pagini de pe reţeaua de socializare sunt cea a aplicaţiei mobile "Facebook for every phone" (381 de milioane de fani) şi cea a companiei Facebook  (111 milioane de fani). Cântăreaţa Rihanna se situează pe locul al treilea în acest top al popularităţii pe Facebook (85 de milioane de fani), fiind urmată pe poziţia a patra de rapperul Eminem (81 de milioane) şi de cântăreaţa Shakira (80,7 milioane).

×
Subiecte în articol: Facebook Mark Zuckerberg
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pe 21 mai 2024 pentru clienţi
x close