Stai zilnic pe Facebook? 10 lucruri pe care să nu le faci niciodată

de M.Z.    |    04 Noi 2016   •   11:41
Stai zilnic pe Facebook? 10 lucruri pe care să nu le faci niciodată Foto: pixabay.com

Trebuie să fim foarte atenți cu conținutul pe care îl publicăm pe Facebook. În afară de faptul că unele informații chiar nu au ce căuta în domeniul public din principiu, publicarea altora ți-ar putea face probleme, potrivit playtech.ro.

1. Date personale importante - informații care țin de securitatea personală și financiară: detaliile bancare, parolele sau simple indicii pentru parole, adresa de acasă, numărul de telefon și orice fel de informație care ar putea fi folosită pentru a-ți fi furată identitatea.

2. Orice are cod de bare - o persoană care a publicat un selfie cu un bilet care i-a adus un câștig de 825 de dolari, având și codul de bare, s-a trezit că i-au fost furați banii.

3. Locurile în care mergi - dincolo de faptul că e enervant pentru prietenii tăi, posibilii infractori ți-ar putea învăța obiceiurile.

4. Nemulțumiri legate de locul de muncă - au existat o mulțime de cazuri în care oamenii au fost disponibilizați din cauza a ceea au publicat pe Facebook.

5. Poze cu copiii sau informații despre ei - îl expui multor pericole. 

6. Prea multe detalii despre viața personală - nu se poate spune că te expui (neapărat) unor pericole foarte mari, dar te expui căderii în ridicol. 

7. Comentarii politice sau despre subiecte sensibile - ți-ar putea face multe probleme, indiferent dacă sunt legate de politică, rasism, homosexualitate, religie sau alte subiecte care nasc monștri. 

8. Atacuri la persoană și bârfe.

9. Anumite tipuri de fotografii.

10. Păreri și recomandări pentru care nu ești avizat.

x close