Antena 3 CNN High Tech Cele mai slabe parole ale anului. Vezi dacă password-ul utilizat de tine este printre ele

Cele mai slabe parole ale anului. Vezi dacă password-ul utilizat de tine este printre ele

Cele mai slabe parole ale anului. Vezi dacă password-ul utilizat de tine este printre ele
de O.P.    |    21 Ian 2015   •   13:03

Topul celor mai slabe parole din 2014, publicat de SplashData, furnizor de aplicaţii de management al parolelor, demonstrează cât de important este ca o combinaţie sigură de caractere să nu conţină nume, tipare simple numerice, nume de sport sau injurii.

Lista anuală a celor mai comune 25 de parole găsite pe internet conţine cele mai proaste combinaţii de caractere, care vor expune pe oricine pericolului unui atac sau furt al datelor personale. Al patrulea raport anual al companiei SplashData, compilat din mai mult de 3,3 milioane de parole sparte în timpul anului, arată că "123456" şi "password" ("parolă") continuă să ocupe primele două locuri din top, ca în fiecare an din 2011. Alte parole din top 10 includ "qwerty", "dragon" şi "football".

Asemenea listelor din primii ani, parolele numerice simple rămân cele mai comune, nouă dintre cele 25 din 2014 fiind compuse numai din numere. Printre parolele care apar pentru prima dată în lista SplashData se află "696969" şi "batman".

Combinaţiile de caractere evaluate pentru lista din 2014 au aparţinut în majoritate utilizatorilor din America de Nord şi din Europa de Vest. Milioane de parole de conturi din Rusia au fost de asemenea sparte, dar acestea nu au fost incluse în analiză.

×
Subiecte în articol: parole
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close