Antena 3 CNN High Tech Cercetători: Teoria relativităţii arată că oamenii care trăiesc la etaj îmbătrânesc un pic mai repede

Cercetători: Teoria relativităţii arată că oamenii care trăiesc la etaj îmbătrânesc un pic mai repede

Cercetători: Teoria relativităţii arată că oamenii care trăiesc la etaj îmbătrânesc un pic mai repede
Sursa foto: Foto: calnewport.com
24 Sep 2010   •   14:54

Cu cât oamenii trăiesc mai sus deasupra solului, cu atât îmbătrânesc mai repede, este concluzia unor oameni de ştiinţă care au testat teoria relativităţii a lui Albert Einstein, potrivit newser.com.

Cercetătorii au folosit ceasuri atomice ultra-precise pentru a demonstra că timpul este încetinit de gravitaţie chair şi pe distanţe minuscule, exact cum a prezis Einstein. Oamenii de ştiinţă au descoperit că simpla urcare a câtorva scări poate micşora viaţa cu a 90-a miliarda parte dintr-o secundă.

Persoanele care îşi petrec întreaga viaţă la ultimul etaj al Empire State Building, dacă există aşa ceva, ar avea o viaţă mai scurtă cu a 104-a milioană parte dintr-o secundă decât dacă ar locui la parter, apreciază cercetătorii.

?Nu este un drum către tinereţe. Ceea ce este cu adevărat impresionat este precizia ceasurilor?, a declarat un fizician de la MIT pentru National Geographic.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că cercetările echipei care a făcut aceste teste ar putea fi utilizate pentru a îmbunătpţi tehnologia folosită la măsurarea câmpului gravitaţional al Terrei şi la previzionarea mişcărilor maselor de apă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close