Antena 3 CNN High Tech Cum îţi protejezi intimitatea pe Facebook de noua funcţie de căutare "Graph Search”

Cum îţi protejezi intimitatea pe Facebook de noua funcţie de căutare "Graph Search”

Cum îţi protejezi intimitatea pe Facebook de noua funcţie de căutare "Graph Search”
Sursa foto: Foto: facebook.com
17 Ian 2013   •   12:02

Noul motor de căutare lansat de Facebook marţi seară, numit "Graph Search”, pune la dispoziţia utilizatorilor o tehologie complexă care le permite să găsească conţinut pe baza unor criterii clare, precum „atracţii turistice din Italia vizitate de către prietenii mei”, scrie Mashable.

Dat fiind acest lucru, întrebările privind intimitatea utilizatorilor Facebook nu au întârziat să apară.

Abonaţii celei mai mari reţele de socializare vor putea căuta orice material care este distribuit public sau postat de pe un cont care este setat să afişeze public toate postările şi like-urile.

Fotografiile distribuite public, cu funcţie de localizare activată, pot fi găsite de către oricine pe Facebook. De exemplu, dacă un prieten încarcă o fotografie cu tine la un bar, îi ataşează coordonatele GPS (geo-tag) şi o postează public, înseamnă că oricine va căuta poze cu acel bar, va găsi poza cu tine.

Automat, utilizatorii vor deveni mai interesaţi şi totodată mai atenţi la ceea ce este postat cu sau despre ei.

Este important de subliniat că utilizatorii care îşi setează contul pentru a putea fi văzut numai de către cei din cercul lor de prieteni, nu vor putea fi „căutaţi” decât de către aceştia
.

Tot ceea ce a fost postat pe Facebook în mod public până în prezent, va putea fi găsit cu noua tehnologie introdusă marţi în cadrul conferinţei de presă, care a stârnit curiozitatea tuturor şi a creat numeroase zvonuri pe piaţă legate de o posibilă lansare a unui telefon produs în colaborare cu HTC.





×
Subiecte în articol: retea de socializare
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close