Antena 3 CNN High Tech Cum să prelungești durata de viață a telefonului mobil

Cum să prelungești durata de viață a telefonului mobil

Telefoanele inteligente au schimbat atât modul în care comunicăm, cât și felul în care ne desfășurăm activitatea.

Cum să prelungești durata de viață a telefonului mobil
Sursa foto: GaudiLab/ Shutterstock
de Georgiana Adam    |    04 Noi 2020   •   13:35

Smartphone-urile sunt, astăzi, dispozitive de care fiecare dintre noi avem nevoie pentru a menține legătura cu persoanele dragi și cu colegii, pentru a afla direcția corectă atunci când plecăm la drum, pentru a ne stabili întâlnirile, pentru a asculta muzică și a viziona filme, dar și pentru multe alte activități cotidiene.

Telefonul a devenit, așadar, un obiect indispensabil în viața noastră, de aceea suntem dispuși să investim sume considerabile în modele de ultimă generație. Însă, pentru a amortiza investiția, este necesar să putem folosi smartphone-ul cât mai mult timp și, pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să avem grijă atât de exteriorul, cât și de interiorul acestuia.

Îți prezentăm, în continuare, câteva metode cu ajutorul cărora poți prelungi durata de viață a telefonului:

Folosește obiecte de protecție

Protecția exterioară a telefonului este esențială pentru a-l păstra funcțional cât mai mult timp, de aceea este important să folosești cele mai bune obiecte pentru a avea grijă de el. Un ecran spart poate face smartphone-ul imposibil de folosit, iar repararea sa poate fi destul de costisitoare. Pentru a evita astfel de cheltuieli, este important să îți dotezi telefonul cu o folie de protecție. Cele mai eficiente sunt cele din sticlă, care protejează bine ecranul telefonului împotriva șocurilor neprevăzute.

Totodată, trebuie să ai în vedere și modelele de huse telefoane, care nu sunt doar obiecte necesare pentru protecția dispozitivului, ci și elemente de design. Cu ajutorul unor huse de telefoane, poți îmbunătăți aspectul dispozitivului inteligent de fiecare dată când vrei să faci o schimbare.

Elimină aplicațiile și pozele inutile

Telefoanele pot funcționa mai greu dacă ai instalat foarte multe aplicații. De asemenea, pozele și filmulețele încarcă memoria dispozitivului și astfel pot apărea întârzieri în execuția cerințelor. Pentru ca telefonul să fie receptiv și să nu fii nevoit să faci update-uri înainte de momentul oportun, este recomandat să elimini aplicațiile pe care nu le folosești în mod curent, precum și fișierele media inutile.

Încarcă inteligent telefonul

Durata de viață a bateriei este un aspect important de care este necesar să te îngrijești pentru a te bucura de smartphone-ul tău cât mai mult timp. De-a lungul vremii, s-au făcut mai multe teste care au vizat bateriile litiu-ion utilizate pentru funcționarea telefoanelor inteligente și s-a ajuns la concluzia că un astfel de dispozitiv este creat pentru a fi folosit între 300 și 500 de cicluri de încărcare. Un ciclu începe când telefonul este pus la încărcat de fiecare dată când autonomia bateriei scade sub 70%. Din cauza prea multor încărcări, capacitatea bateriei de a funcționa optim se va reduce în timp. Una dintre metodele eficiente de a menține cât mai mult durata de viață a telefonului este să nu permiți descărcarea totală a acestuia înainte de a îl încărca. Păstrează bateria la 50% din autonomie cât mai mult timp. Încarcă bateria, de la 0 la 100, o dată pe lună și, în rest, încearcă să menții constantă autonomia.

Totodată, este important ca, deseori, să oprești funcționarea dispozitivului. Un telefon inteligent este asemănător cu un computer. Așa cum este necesar să închizi un laptop sau un computer, pentru a se restarta și pentru a se „odihni“, tot așa și telefonul are nevoie de repaus. Cel puțin o dată pe săptămână, închide telefonul timp de câteva minute, pentru a-i prelungi speranța de viață.

Nu în ultimul rând, ai grijă să ștergi frecvent telefonul mobil, pentru a îndepărta bacteriile și virusurile, dar și pentru a-i menține aspectul nou cât mai mult timp.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close