Antena 3 CNN High Tech Cum să-i vii de hac OBEZITĂŢII! Iată furculiţa care vibrează când mănânci prea repede

Cum să-i vii de hac OBEZITĂŢII! Iată furculiţa care vibrează când mănânci prea repede

Cum să-i vii de hac OBEZITĂŢII! Iată furculiţa care vibrează când mănânci prea repede
de S.T.    |    18 Apr 2013   •   10:59

Pentru a diminua rata obezităţii şi problemele digestive, o firmă creată de un francez a pus în vânzare o furculiţă care vibrează când se mănâncă prea repede, relatează AFP.

Cei care doresc să susţină firma HAPILABS, creată în California de Fabrice Boutain, vor primi o HAPIfork dacă donaţia lor pe site-ul Kickstarter depăşeşte 89 dolari.

Furculiţa este disponibilă în culorile roz, verde sau albastru şi urmează să fie livrată clienţilor în cursul acestui an, precizează societatea pe site.



Ingeniosul produs este dotat cu o diodă, un port USB, având un soft care le permite utilizatorilor să îşi măsoare progresele spre o alimentaţie mai sănătoasă.

"Produsul nostru se află în stadiul de prototip, însă suntem foarte mulţumiţi de cum a fost primit până acum", a spus Fabrice Boutain într-un comunicat.

Inventată de francezul Jacques Lepine, HAPIfork se sprijină pe studii care au arătat că, mâncând mai încet se poate pierde în greutate şi evita unele probleme digestive.

În Romania, peste 4 milioane de persoane suferă de obezitate: 30% dintre femei şi 20% dintre bărbaţi, potrivit studiilor Institutului de Endocrinologie „C.I. Parhon”.

×
Subiecte în articol: obezitate
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close