Antena 3 CNN High Tech Cum vom călători în 2050: Airbus a prezentat avionul viitorului

Cum vom călători în 2050: Airbus a prezentat avionul viitorului

Cum vom călători în 2050: Airbus a prezentat avionul viitorului
Sursa foto: Foto: Daily Mail
14 Iun 2011   •   11:01

Compania Airbus a prezentat o aeronavă care ar putea revoluţiona industria aeronautică. Este vorba despre un avion aproape transparent, realizat dintr-un material care le va permite pasagerilor, cel puţin celor fără frică de zbor, să vadă tot ceea ce se petrece în faţa şi în jurul aeronavei.

Potrivit reprezentanţilor Airbus, citaţi de Daily Mail, aparatul de zbor ar putea fi funcţional abia în 2050. Modelul futurist a fost prezentat recent în Londra de către echipa de proiectanţi a companiei Airbus.

Clasele Bussines şi Economic vor fi înlocuite de zone de relaxare, zone destinate oamenilor de afaceri, dar şi de un bar unde pasagerii vor putea socializa. Călătorii vor putea vedea tot ceea ce se petrece în faţa aeronavei, dar şi în lateralele acesteia.



Pereţii aeronavei se vor schimba în funcţie de luminozitate. În plus, avionul va fi dotat cu ecrane holografice care vor putea fi folosite pentru jocuri sau diverse activităţi şi care vor fi alimentate de căldura corporală a pasagerilor.

Reprezentanţii Airbus nu au dezvăluit detalii legate de materialele pe care intenţionează să le utilizeze la crearea acestei aeronave futuriste. Aceştia au dezvăluit însă că structura aparatului de zbor va fi una bionică şi că va imita scheletul unei păsări.

Potrivit cercetărilor noastre, pasagerii anului 2050 vor benecifia de zboruri confortabile, care vor respecta mediul înconjurător. Cu această aeronavă, călătoria în sine va reprezenta o bucurie la fel de mare ca destinaţia”, a declarat Charles Champion, reprezentant al companiei Airbus.




 


 

×
Subiecte în articol: avion Airbus calatorie
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close