Antena 3 CNN High Tech Dependenţa de droguri, tratată prin anestezie, o metodă disponibilă acum şi în România (VIDEO)

Dependenţa de droguri, tratată prin anestezie, o metodă disponibilă acum şi în România (VIDEO)

Dependenţa de droguri, tratată prin anestezie, o metodă disponibilă acum şi în România (VIDEO)
02 Aug 2010   •   22:42

Dependenţa de droguri se poate trata prin anestezie. O spune un israelian, care a inventat procedura şi a adus-o acum în ţara noastră. Deja, 25 de români au fost lecuţi prin această metodă, care n-ar implica riscuri mai mari decât în cazul unei operaţii de apendicită.

Sebastian se luptă cu dependenţa. În urmă cu şase ani, a luat prima doză. Nu a mai putut să se oprească. Acum e hotărât să o ia de la capăt, să-şi recâştige viaţa.

?E foarte greu pentru că ajungi să faci lucruri pe care nu credeai ca ai să le faci vreodată şi ai da orice să dai timpul înapoi să nu faci acea alegere?, spune Sebastian.

Va apela la procedura modernă, nouă în ţara noastră - Reglarea Neurologică Accelerată.

?O să fiu adormit, anesteziat şi o să fiu curăţat, o să elimin toată toxina, o să fiu ca nou?, explică Sebastian.

Procedura durează 30 de ore şi cuprinde o perioadă de investigaţii de circa şase ore. Apoi pacientul se va afla sub anestezie totală cel mult cinci ore.

?Organismul pacientului este curăţat de depunerile opioide. Receptorii opioizi sunt curăţaţi şi blocaţi astfel încât după procedură să nu mai simtă nevoia?, a declarat Cristian Ene, preşedinte al forumului anti-drog.

?Procedura restabileşte echilibrul la nivelul creierului care a fost distrus de heroină?, spune Andre Waismann.

Andre Waismann, inventatorul procedurii, a tratat mii de bolnavi din toată lumea. În România, lucrează cu o echipă de specialişti de la Spitalul Floreasca. Până acum 25 de bolnavi au beneficiat de noul tratament.

?Sigur, nu este o procedură infailibilă, sigur că există şi recăderi, în proporţie de 15, 20 la sută?, susţine Radu Macovei, director al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Însă este mult mai sigură decât metoda folosită acum - tratamentul cu metadonă, o substanţă care are efect similar cu al morfinei. Astfel narcomanii trec de la o dependenţă la altă, spun specialiştii. În acelaşi timp, este un tratament costisitor.

În România sunt aproape un milion de consumatori de droguri. Lună de lună statul român plăteşte, aproximativ 300 de euro pentru fiecare bolnav. Specialiştii susţin că autorităţile ar cheltui mai puţin dacă ar trata dependenţa prin noua metodă şi, în plus, rezultatele ar fi mai bune. Costurile noii proceduri sunt suportate de pacient şi costă 5.000 de euro.

Observator

 

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close