x close

Facebook asculta anumite conversaţii ale utilizatorilor. Explicația oferită de cea mai mare reţea de socializare din lume

de S.T.    |    14 Aug 2019   •   10:21
Facebook asculta anumite conversaţii ale utilizatorilor. Explicația oferită de cea mai mare reţea de socializare din lume 534 Foto: pixabay.com

Facebook a plătit sute de subcontractori pentru a transcrie extrase sonore ale conversaţiilor anumitor utilizatori, a dezvăluit marţi agenţia Bloomberg.

Într-un comunicat transmis agenţiei de ştiri financiare, Facebook recunoaşte că a cerut transcrierea înregistrărilor sonore ale conversaţiilor - cu permisiunea utilizatorilor - dar afirmă că a pus capăt acestei practici.

„La fel ca şi Apple sau Google, am îngheţat practica ascultării înregistrărilor sonore de către oameni săptămâna trecută”, explică reţeaua de socializare.

Facebook explică că a avut permisiunea de a efectua transcrierea conversaţiilor din partea utilizatorilor aplicaţiei sale Messenger. Subcontractorii verificau dacă inteligenţa artificială a reţelei interpreta corect mesajele care erau procesate fără a se furniza identitatea celor care le-au trimis.

Potrivit Bloomberg, compania nu a precizat ce făcea apoi cu înregistrările.

Citeşte mai multe despre:

retea de socializare Facebook
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati