Antena 3 CNN High Tech Facebook. Dezvăluiri despre efectele pe care le are rețeaua socială asupra oamenilor făcute de un om din interior

Facebook. Dezvăluiri despre efectele pe care le are rețeaua socială asupra oamenilor făcute de un om din interior

Facebook. Dezvăluiri despre efectele pe care le are rețeaua socială asupra oamenilor făcute de un om din interior
12 Dec 2017   •   12:52

Facebook. Un fost director executiv al Facebook a declarat că se simte extrem de vinovată din cauza faptului că a muncit pentru un "instrument care sfâșie modul în care funcționează societatea", alăturându-se astfel unui val de critici la adresa gigantului social media.

Chamath Palihapitiya, care a fost vicepreședinte de dezvoltare la Facebook înainte de a părăsi compania în 2011, a declarat: "Buclele de dopamină din feedback create pe termen scurt pe care le-am creat distrug modul în care funcționează societatea. Niciun discurs civic, nicio cooperare, dezinformare, neadevăr. Nu este vorba despre reclamele rusești. E o problemă globală. Erodează fundațiile și modul în care oamenii se poartă cu și între ei", a spus aceasta citată de The Guardian.

Afirmațiile au fost făcute în urmă cu o lună, într-o prelegere susținută la Stanford Business School, dar abia acum au apărut în spațiul public.

×
Subiecte în articol: Facebook retea de socializare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close