Antena 3 CNN High Tech Fondatorul Facebook-ului, Mark Zuckerberg, ar putea pierde 50% din companie

Fondatorul Facebook-ului, Mark Zuckerberg, ar putea pierde 50% din companie

Fondatorul Facebook-ului, Mark Zuckerberg, ar putea pierde 50% din companie
Sursa foto: Foto: memeburn.com
12 Apr 2011   •   21:45

Fondatorul principal al reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, riscă să piardă până la 50% din companie, în faţa unui om de afaceri din New York, fost designer şi dezvoltator al site-ului, Paul Ceglia, relatează The Huffington Post.

Ceglia l-a dat pe Zuckerberg în judecată, susţinând că fondatorul Facebook-ului a semnat în 2003 un contract cu el, conform căruia trebuia să îi dea 1000 de dolari şi 50% din site-ul proaspăt lansat.  Acesta are şi mailuri doveditoare în care Zuckberg menţionează explicit contractul respectiv şi datoria pe care o are faţă de new-yorkez.

Ceglia l-a mai dat în judecată pe fondatorul Facebook-ului şi în trecut, dar acesta a negat toate acuzaţiile iar procesul s-a lungit pe câţiva ani. Reclamantul a fost arestat chiar el în anul 2009, pentru fraudă.

Facebook-ul este evaluat în prezent la peste 50 de miliarde de dolari. Reprezentanţii legali ai companiei neagă în continuare autenticitatea dovezilor aduse de Ceglia.

"Acesta este un proces fraudulos intentat de un infractor condamnat şi abia aşteptăm să ne apărăm în instanţă", a declarat un avocat al companiei.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close