Antena 3 CNN High Tech Google a lansat Street View şi în România: Bucureşti, Cluj şi Sibiu, printre oraşele "vizate"

Google a lansat Street View şi în România: Bucureşti, Cluj şi Sibiu, printre oraşele "vizate"

Google a lansat Street View şi în România: Bucureşti, Cluj şi Sibiu, printre oraşele "vizate"
08 Dec 2010   •   11:41

Serviciul Street View, oferit de Google, este disponibil, începând de miercuri, şi în România. Deocamdată, acesta acoperă opt mari oraşe şi câteva staţiuni de schi. România este a 27-a ţară în care este lansat acest serviciu.

Street View este un serviciu lansat în 2007 care oferă imagini panoramice la nivelul mai multor străzi din lume. Iniţial, aplicaţia era valabilă numai în unele oraşe din SUA, însă în ultimul timp s-a extins în mai multe ţări.

Printre oraşele din România acoperite de acest serviciu se numără Bucureşti, Timişoara, Braşov, Sibiu, Cluj, Constanţa şi Oradea. În total, aproape 6.000 de kilometri.

De-a lungul timpului, aplicaţia oferită de Google a avut parte şi de o serie de critici referitoare la încălcarea dreptului la intimitate. Astfel, feţele oamenilor şi plăcuţele de înmatriculare sunt neclare, pentru a nu putea fi identificate. În plus, dacă utilizatorii consideră unele imagini inadecvate, le pot elimina prin opţiunea "Raportaţi o problemă" din partea de jos a fiecărei imagini.

Street View în România

×
Subiecte în articol: România Google
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close