Antena 3 CNN High Tech Hackerii români au spart instituții financiare din SUA, Italia și România

Hackerii români au spart instituții financiare din SUA, Italia și România

Hackerii români au spart instituții financiare din SUA, Italia și România
03 Apr 2017   •   14:15

Un hacker a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, sub acuzaţia că face parte dintr-o grupare care acţiona pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş şi Constanţa şi care a lansat atacuri tip phishing împotriva unor instituţii bancare din România şi Italia şi a unor companii din SUA. 

Pe 29 martie, procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, au efectuat şapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş şi Constanţa, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate laptopuri, dispozitive de stocare, telefoane mobile, carduri bancare şi aproximativ 150.000 de euro. 

În urma percheziţiilor, anchetatorii l-au reţinut pe inculpatul S.A.A., pentru constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată, fals informatic şi acces ilegal în sistem informatic în formă continuată. Ulterior, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis luni AGERPRES, în perioada 2016 - martie 2017, în Bucureşti şi judeţele Argeş şi Constanţa, a acţionat un grup infracţional organizat, specializat în infracţiuni din sfera criminalităţii informatice. 

Sursa citată precizează că, în urma cercetărilor, s-a constatat că membrii grupării au lansat atacuri tip phishing împotriva unor instituţii bancare din România şi Italia şi a unor companii din SUA, fiecare membru având atribuţii clare în desfăşurarea activităţii infracţionale. 

"Astfel, unul dintre membrii grupului a creat pagini web falsificate folosite în lansarea atacurilor, un alt suspect a procurat serverele pentru hosting şi pentru rutarea traficului Internet, în vederea ascunderii adevăratelor adrese IP de conectare, în timp ce o altă parte a grupării a avut atribuţii privind valorificarea cardurilor bancare obţinute în urma atacurilor phishing, prin achiziţionarea de bunuri on-line", susţin procurorii. 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: hackeri romani banci
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close