Antena 3 CNN High Tech Inovaţie pentru un zâmbet perfect: periuţa cu Bluetooth analizează cât de bine te speli pe dinţi

Inovaţie pentru un zâmbet perfect: periuţa cu Bluetooth analizează cât de bine te speli pe dinţi

Inovaţie pentru un zâmbet perfect: periuţa cu Bluetooth analizează cât de bine te speli pe dinţi
Sursa foto: Foto: gizmag.com
de S.T.    |    21 Feb 2012   •   10:30

Spălatul pe dinţi este o regulă de igienă pe care fiecare dintre noi trebuie să o deprindem din copilărie. Noua periuţă de dinţi dotată cu Bluetooth, de la Beam Technologies, transmite telefonului cât de des te speli pe dinţi, cât timp durează operaţiunea şi chiar ce zone ale gurii le speli mai intens, informează gizmag.com.

Aplicaţia pentru smartphone monitorizează cu atenţie cât de bine îţi periezi dantura şi a fost concepută pentru a fi utilă atât copiilor cât şi părinţilor.

Periuţa cu Bluetooth este dotată cu senzori care vor activa aplicaţia de pe smarphone de fiecare dată când începi periajul. Datele vor fi colectate cu fiecare spălare, iar aplicaţia va calcula şi durata medie a periajului în ultima lună.

În plus, pentru ca părinţii să-i monitorizeze mai uşor pe micuţi când vine vorba de spălatul pe dinţi şi pentru ca această operaţiune să fie cât mai atractivă pentru ei, programul le va da o notă de competitivitate oferind ca recompensă accederea la un alt nivel, ca în cazul unui joc pe computer.

Periuţa de dinţi Beam va apărea în magazine din luna Martie şi va costa în jurul a 50 de dolari americani. Capul periuţei de dinţi este detaşabil, trebuie schimbat periodic şi va costa 3 dolari.


×
Subiecte în articol: aplicatie smartphone
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close