Antena 3 CNN High Tech Mark Zuckerberg a lansat aplicația de realitate virtuală, la o lună după ce a anunțat metaversul

Mark Zuckerberg a lansat aplicația de realitate virtuală, la o lună după ce a anunțat metaversul

Horizon Worlds, aplicația lui Mark Zuckerberg de realitate virtuală a fost lansată, la o lună după anunțul metaversului. Este primul pas pentru socializarea în mediul VR.

Mark Zuckerberg a lansat aplicația de realitate virtuală, la o lună după ce a anunțat metaversul
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    11 Dec 2021   •   13:04

Horizon Worlds aduce viziunea companiei Meta cu privire la aşa-numitul metavers, cunoscută anterior sub denumirea Facebook, mai aproape de realitate.

Aplicația este gratuită și disponibilă persoanelor peste 18 ani, doar în Statele Unite ale Americii și Canada. Pentru a o utiliza, aceștia au nevoie de un set de căşti Quest 2.

Cu toate acestea, Horizon Worlds nu completează metaversul. Termenul face referire la un tărâm virtual complex, unde oamenii pot interacționa și se pot plimba prin intermediul unor avatare digitale.

Lansarea acestuia, pentru a populariza tehnologia VR și a socializarea virtuală, este unul dintre cele mai însemnate eforturi ale companiei.

Noua aplicație le permite utilizatorilor, care poartă respectivele căști, să se întâlnească cu prietenii sau cu oameni noi, pot încerca diverse jocuri și își pot crea chiar propriile lumi. Aceștia sunt reprezentați ca avatare, puternic personalizate, și au posibilitatea de a-și mișca gurile, mâinile și degetele în timp real, lucru care se observă în aplicație.

Compania încearcă și să reducă hărțuirea în mediul VR. Astfel, Horizon Worlds va înregistra, în mod continuu, ultimele minute ale interacțiunii untilizatorilor. Acele imagini vor fi disponibile pentru accesare în cazul în care oamenii de se plâng de anumite comportamente.

Compania Meta, prin Horizon Worlds, își propune să ducă tehnologia VR din zona de nișă către piața de masă. Acest mod de socializare, în realitate augmentată, este de multă vreme un obiectiv pentru producătorii tech, dar este unul greu de atins.

Și în prezent, pentru a realiza acest lucru, trebuie să convingă oamenii să cumpre căștile Quest 2. Prețul acestora pornește de la 299 de dolari și trebuie să fie purtate de utilizatori pentru perioade destul de mari de timp, pentru a putea interacționa.
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close