Antena 3 CNN High Tech Mark Zuckerberg şi Stephen Hawking îşi trimit banii în cosmos

Mark Zuckerberg şi Stephen Hawking îşi trimit banii în cosmos

Mark Zuckerberg şi Stephen Hawking îşi trimit banii în cosmos
23 Sep 2016   •   21:23

Trei dintre cei mai bogaţi şi mai inteligenţi oameni din lume speră să fie primii care să găsească viaţă extraterestră. Şeful Facebook Mark Zuckerberg, antreprenorul rus Yuri Milner şi astrofizicianul Stephen Hawking au dezvălui că vor asculta semnalele de la Terra 2.0, informează vineri Mail Online, preluat de Agerpres.

Numită oficial Proxima b, planeta telurică supranumită Terra 2.0 se crede că deţine condiţiile prielnice pentru viaţă şi se află la doar patru ani lumină de Pământ.

Trioul s-a angajat să susţină financiar cu 100 de milioane de dolari un proiect ambiţios intitulat ''Breakthrough Listen'', care va utiliza cele mai puternice telescoape din lume pentru a capta mesaje de la extratereştri.

Luna trecută, astronomii au descoperit dovezi clare că cea mai apropiată stea, Proxima Centauri, este soarele unei planete foarte asemănătoare cu Pământul. ''(Vestea-n.r.) a venit la numai câteva luni după ce Stephen Hawking şi cu mine, împreună cu suportul lui Mark Zuckerberg, am pornit proiectul 'Breakthrough Starshot' pentru lansarea unei mici nave spaţiale către Centauri, în decursul unei generaţii'', a declarat Milner în exclusivitate pentru Mail Online. ''La acea vreme, am sperat să existe o planetă în sistemul Centauri, dar nu ştiam (despre descoperirea planetei - n.r.). Acum avem o ţintă precisă. Asta face misiunea mai tangibilă'', a mai spus acesta.

Spre deosebire de miile de exoplanete descoperite până acum, Proxima b este accesibilă de pe Pământ, potrivit oamenilor de ştiinţă. Deşi patru ani lumină înseamnă o cale lungă, viitoarele generaţii de nave spaţiale ar putea realiza călătoria către această planetă în câteva decenii.

La începutul lunii viitoare, echipa ''Breakthrough Listen'' va căuta unde radio ce diferă de zgomotul natural de fundal, iar pentru aceasta va folosi observatorul Parkes din Australia, cel care a fost utilizat pentru a primi imagini filmate în direct cu aselenizarea misiunii Apollo 11, în 1969, mai arată sursa citată.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close