Antena 3 CNN High Tech Mircea Tudor, medaliatul cu aur la Salonul de Inventică de la Geneva, inventa aparate pe care nu și le putea permite din magazin

Mircea Tudor, medaliatul cu aur la Salonul de Inventică de la Geneva, inventa aparate pe care nu și le putea permite din magazin

Mircea Tudor, medaliatul cu aur la Salonul de Inventică de la Geneva, inventa aparate pe care nu și le putea permite din magazin
Sursa foto: Foto: premiileinovatiei.ro
30 Mai 2013   •   17:27

Salonul internațional de inventică de la Geneva 2013 i-a adus lui Mircea Tudor a doua medalie de aur – o premieră și pentru România, și pentru organizatorii Salonului. După succesul scanerului care interpreta conținutul încărcăturilor din tiruri, Mircea Tudor a uimit întreaga lume cu Roboscan AERIA, o tehnologie care permite scanarea unui avion, până în cel mai mic detaliu, în numai 20 de minute.

Au curs râuri de cerneală pe marginea acestei performanțe de excepție și e bine că a fost așa. Și vor mai curge. E bine să cunoaștem cât mai bine povestea acestor oameni minunați, adevărate exemple pentru tânăra generație și pentru societate, în general. Mircea Tudor ne-a mărturisit, într-un exercițiu autobiografic, că a început să inventeze lucruri încă de la vârsta de 14 ani.  “Am început să învăț autodidact electronică și am descoperit fascinația de a descoperi, de a căuta, de a inventa, de a face lucruri noi pe care nu mi le puteam permite din magazin – trebuia să le fac singur.”

Mircea Tudor – un produs al propriului destin
“Mă consider în bună parte un produs al școlii, dar cred că restul e rezultatul propriului destin, al propriei munci. De altfel, filozofic vorbind, cred cu tărie că toți oamenii de valoare sunt mai întâi produsele determinării și abia apoi ale autodeterminării.”

Parcursul lui Mircea Tudor într-ale inventicii nu a fost ușor. A încercat de toate: presă, politică, afaceri. În 1996, a decis că a sosit momentul să trateze mai serios invențiile și ideile pe care le are. După numai trei ani, la Salonul de la Geneva, a venit confirmarea: medalia de aur. Tot efortul a fost autofinanțat sau creditat de bănci. Statul nu i-a oferit nicio mână de ajutor. Acum, după confirmări, statul e interesat de progresul echipei lui Mircea Tudor.

Roboscan AERIA - aceasta este considerată de Mircea Tudor cea mai importantă invenție personală. “Este unicat la nivel mondial și rezolvă probleme care își căutau soluții de câteva zeci de ani, pe tot globul”.

Vom comunica prin gânduri
Unul dintre cei mai proeminenți membri ai comunității de inventică din România, Mircea Tudor, crede poate cele mai spectaculoase invenții vor apărea în comunicații: “dacă ne gândim că acum 20 de ani, nu existau telefoane mobile, iar acum nu e niciun copil cu vârsta de peste 10 ani care să nu folosească unul și, dacă adăugăm la asta facilitățile pe care ni le oferă aproape orice telefon mobil - acces la orice fel de informație, imagine, film, text - am toate motivele să cred că în următorii de 20 de ani vom avea suport pentru a dezvolta comunicațiile mentale, adică o conversie a gândurilor în informație digitală și invers: decodarea”. Mircea Tudor crede că vom sări, practic, peste formatele convenționale actuale – textul și imaginea. În opinia inventatorului, acesta va fi un salt pe care unii nici măcar nu vor fi capabili să-l înțeleagă și, în consecință, s-ar putea chiar să-l respingă.
 

Mircea Tudor conduce compania MB Telecom și ține, din modestie și spirit de echipă, să menționeze permanent că tot ce realizează este meritul colectivului pe care îl coordonează.

Echipa MBTelecom este inscrisa cu doua inventii in concursul Premiileinovatiei: Roboscan 2M Aeria si Metoda si Sistem de securizare a utilizarii cartelelor cu banda magnetica.

Mai multe detalii despre Premiile inovatiei romanesti 2013, pe www.premiileinovatiei.ro.
 

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close