Antena 3 CNN High Tech Nokia atacă supremaţia Apple şi Samsung cu cinci noi terminale, Lumia şi Asha

Nokia atacă supremaţia Apple şi Samsung cu cinci noi terminale, Lumia şi Asha

Nokia atacă supremaţia Apple şi Samsung cu cinci noi terminale, Lumia şi Asha
26 Oct 2011   •   19:58

„Jucăm ca să câştigăm”, a spus, azi, Stephen Elop şeful Nokia, în cadrul evenimentului Nokia World 2011. Iar cuvintele i-au fost urmate de prezentarea mai multor smartphone-uri, cinci la număr - răspunsul companiei Nokia la supremaţia Apple şi Samsung în privinţa telefoanelor inteligente.

Cele cinci terminale poartă denumirile Lumia şi Asha:

Nokia Lumia 800


„Acesta este primul Windows Phone adevărat”, a declarat Stephen Ellop, la introducerea lui Nokia Lumia 800. Telefonul este asemănător cu N9 şi vine cu un ecran ClearBlack AMOLED cu rezoluţia 800x480.

Aşa cum se întâmplă şi în cazul lui N9, Nokia Lumia 800 are carcasă din policarbonat, rezistentă la zgârieturi. Procesorul este un Qualcomm MSM8255 la 1.4GHz, iar Lumia 800 mai are 512 RAM, poate stoca până la 16 GB în memoria internă şi 25GB prin SkyDrive. Camera Carl Zeiss de 8MP cu autofocus continuu poate filma şi clipuri HD 720p. Terminalul mai are port micro USB şi mufă de 3,5 mm, pentru căşti.

Este disponibil în negru, cyan şi magenta, iar din noiembrie poate fi cumpărat în Europa cu aproximativ 420 euro.

Nokia Lumia 710


Nokia Lumia 710 se aseamănă cu 800, dar este mai simplu şi mai ieftin. Are aceeaşi dimensiune a ecranului, însă o cameră un pic mai slabă şi jumătate din capacitatea de stocare a lui 800. Poate fi ales în mai multe culori, inclusiv negru, alb, albastru, roz şi galben.

Nokia Lumia 710 are tot procesor la 1,4 Ghz şi este ”conceput pentru sharing instant social şi de imagini, plus cea mai bună experienţă de browsing cu IE9”, aşa cum îl descriu chiar cei de la Nokia. Va fi disponibil un pic mai târziu decât Lumia 800 şi va costa 270 de euro.

Asha este gama menită să acopere golul dintre un smartphone şi un telefon de modă veche.

Nokia Asha 200


Asha 200 este un terminal dual-sim cu design în genul BlackBerry şi tastatura QWERTY. Între tastatură şi ecran se găseşte un D-pad precum şi patru taste shortcut, senzitive. Asha 200 oferă suport multi-SIM şi multi swap, sistem care permite „schimbarea” cartelelor din telefon fără a-l opri. Este inclus şi un card microSD, pentru extinderea memoriei până la 32GB.

Nokia Asha 201


Nokia Asha 210 are o configuraţie identică cu Asha 200, doar că nu este dual-sim.

Nokia Asha 300


Nokia Asha 300 arată ca un telefon mobil clasic, cu un design mai finuţ. Are ecran de tactil de 2,4 inch, card microSD (până la 32GB) şi cameră de 5MP, însă îi lipseşte tastatura QWERTY.

Nokia Asha 303 are aceleaşi specificaţii însă dispune de o tastatură full QWERTY şi ecran tactil capacitiv de 2,6 inch.



Toate terminalele Asha au procesoare la 1GHz. 


×
Subiecte în articol: smartphone telefon inteligent
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close