Antena 3 High Tech Osama bin Laden, terorist virtual. FBI avertizează despre viruşii din spatele imaginilor cu acesta

Osama bin Laden, terorist virtual. FBI avertizează despre viruşii din spatele imaginilor cu acesta

de Antena3.ro    |    05 Mai 2011   •   10:04
Osama bin Laden, terorist virtual. FBI avertizează despre viruşii din spatele imaginilor cu acesta
Sursa foto: Foto: moonbattery.com

În timp ce moartea lui Osama bin Laden a devenit unul dintre cele mai populare subiecte pe Internet, FBI a emis un avertisment pentru populaţie. Pe site-urile de socializare, pe mail sau chiar pagini web special create, circulă o mulţime de viruşi şi malware, care promit imagini cu liderul al-Qaida, dar nu fac decât să infecteze computerul celui care le accesează, informează ABC News.

Interesul pentru moartea lui Osama bin Laden este foarte crescut, iar criminalii cibernetici încearcă să profite de acest lucru. Recomandarea specialiştilor este să nu se acceseze link-uri care promit imagini cu moartea teroristului.

Este bine să se evite şi mail-urile spam sau chiar cele primite de la persoane cunoscute, existând posibilitatea ca acestea să fi fost afectate de softuri de tip malware, care fură informaţiile personale ale celor infectaţi şi retransmit mesajul virusat de pe conturile acestora.

Videoclipurile care necesită instalarea unui soft special pentru vizualizare sunt de evitat. Reţelele de socializare sunt, de asemenea, infestate de aplicaţii maliţioase. Se recomandă prudenţă în accesarea aplicaţiilor şi instalarea sau actualizarea software-ului anit-virus.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close