Antena 3 CNN High Tech Raportul publicat astăzi care îi avertizează pe cei care se JOACĂ pe internet. "Un număr mare de calculatoare a fost afectat de asta"

Raportul publicat astăzi care îi avertizează pe cei care se JOACĂ pe internet. "Un număr mare de calculatoare a fost afectat de asta"

Raportul publicat astăzi care îi avertizează pe cei care se JOACĂ pe internet. "Un număr mare de calculatoare a fost afectat de asta"
de O.P.    |    15 Apr 2013   •   13:13

Echipa de experţi Kaspersky Lab a publicat astăzi un raport de cercetare detaliat, care analizează o campanie susţinută de spionaj cibernetic, condusă de o organizaţie de infractori cibernetici, cunoscută sub numele de “Winnti”.

Potrivit raportului Kaspersky Lab, gruparea Winnti a atacat mai multe companii din industria jocurilor online încă din 2009, fiind activă şi în prezent. Obiectivele grupării sunt de a fura certificate digitale cu semnături ale furnizorilor legitimi de software şi proprietate intelectuală, inclusiv codul sursă al proiectelor pentru noi jocuri online.

Primul incident care a atras atenţia asupra activităţilor rău intenţionate ale grupării Winnti a avut loc în toamna anului 2011, când un Troian a fost detectat pe un număr mare de computere ale utilizatorilor finali din întreaga lume. Legătura evidentă între computerele infectate era că toate erau utilizate pentru a juca un joc online foarte popular.

La scurt timp după incident, au fost descoperite informaţii conform cărora programul malware care infectase computerele utilizatorilor provenea dintr-un update obişnuit de pe serverul oficial al companiei de jocuri. Utilizatorii afectaţi şi membrii comunităţii de jucători online au suspectat compania de jocuri ca fiind responsabilă pentru instalarea malware-ului, cu scopul de a-şi spiona clienţii. Însă, ulterior s-a dovedit că programul maliţios a fost instalat pe computerele jucătorilor în mod accidental, infractorii cibernetici vizând, de fapt, însăşi compania de jocuri.

Mai multe desprea acest fenomen îngrijorător, citiţi pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: infractori
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close