Antena 3 CNN High Tech Reţelele administraţiei SUA, din ce în ce mai expuse atacurilor cibernetice

Reţelele administraţiei SUA, din ce în ce mai expuse atacurilor cibernetice

Reţelele administraţiei SUA, din ce în ce mai expuse atacurilor cibernetice
Sursa foto: calculator
18 Feb 2009   •   08:44

Numărul de atacuri cibernetice asupra reţelelor computerizate ale administraţiei Statelor Unite s-a mărit, în 2008, cu peste 40 %. Potrivit publicaţiei USA Today, citată de AFP, anul trecut au fost înregistrate 5.488 de incidente de accesare neautorizată a calculatoarelor administraţiei SUA şi instalări de programe ostile.
În urmă cu doi ani, au existat 3.928 de asemenea incidente, în timp ce în 2006, au fost raportate 2.172, aminteşte cotidianul american.
Potrivit lui Joel Brenner, şeful serviciilor de contrainformaţii Comunităţii Naţionale de Informaţii , "sistemele administraţiei sunt sub un atac constant". "Vedem o creştere dramatică şi consistentă a infracţiunilor cibernetice (şi) activităţilor de informaţii", a adăugat Brenner.
În plus, este posibil ca datele prezentate de publicaţia americană să fie "o mică mostră" din numărul total de incidente. Asta deoarece "doar 1 la sută dintre agenţiile federale au dezvoltat sisteme de urmărire complete".
În urmă cu o săptămâna, preşedintele american Barack Obama a dispus ca sistemele de securiate cibernetică să fie revizut. Această revizuire va fi condusă de Melissa Hathaway, un fost oficial în administraţia lui George W. Bush, şi va dura 60 de zile.
Încă din timpul campaniei, Barack Obama a promis o revizuire la nivel înalt a sistemului de securitate informatic, comparând riscurile cibernetice cu ameninţarea unui atac nuclear. Potrivit unui raport al Comisiei privind Securitatea Cibernetică, securitatea cibernetică este "printre cele mai serioase provocări economice şi de securitate naţională cu care ne confruntăm în secolul al XXI-lea".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atac cibernetic SUA
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close