Antena 3 CNN High Tech Scandal uriaş într-unul din cele mai mari oraşe din Europa. Informaţiile private ale locuitorilor erau furate

Scandal uriaş într-unul din cele mai mari oraşe din Europa. Informaţiile private ale locuitorilor erau furate

Scandal uriaş într-unul din cele mai mari oraşe din Europa. Informaţiile private ale locuitorilor erau furate
de O.P.    |    13 Aug 2013   •   12:45

Instalate pe strazile Londrei, respectivele publele sunt echipate cu un sistem wifi. In aceasta vara, ele au fost testate inclusiv pentru colectarea datelor de pe telefoanele inteligente ale trecatorilor. Un scandal de proportii se profila la orizont.

Prin urmare, s-a cerut dezactivarea acestei tehnologii. Colectarea de informatii „trebuie sa inceteze imediat”, pana cand subiectul va fi supus unei dezbateri publice, au insistat autoritatile City, cartierul financiar al Londrei. „In ultima instanta, dispunem de o autoritate de protectie a libertatilor omului”, au adaugat acestea.

Concepute sa reziste la explozia unei bombe, pubelele sunt echipate cu un sistem wifi si cu ecrate digitale care afiseaza spoturi publicitare, precum si informatii financiare si locale in timp real.

Sunt semnalate, de asemenea, toate problemele aparute in circulatia metroului. In aceasta vara, respectivele „cosuri de gunoi” au fost testate pentru colectarea datelor de pe smartphone-urile trecatorilor. In decurs de o saptamana, pubelele au inregistrat peste 500.000 de telefoane, scrie incomemagazine.ro.

×
Subiecte în articol: smartphone
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close