Antena 3 CNN High Tech Tastatura telefonului va suferi o transformare uriașă. Cum vom tasta în viitor

Tastatura telefonului va suferi o transformare uriașă. Cum vom tasta în viitor

Tastatura telefonului va suferi o transformare uriașă. Cum vom tasta în viitor
Sursa foto: foto: pixabay.com
26 Ian 2016   •   11:30

În urmă cu câteva săptămâni au apărut primele detalii despre efortul Microsoft pentru portarea popularei tastaturi Word Flow pe iOS. Se pare însă că noua versiune va fi chiar mai utilă decât cea destinată utilizatorilor de smartphone-uri cu Windows Phone, potrivit playtech.ro.

Cei de la Microsoft au fost foarte eficienți în ultimii ani când vine vorba de lansarea de aplicații pentru platforme concurente. Suita Microsoft Office pentru iOS și Android reprezintă un exemplu foarte bun al acestei atitudini. În 2016 se pare însă că aceeași flexbilitate este extinsă și către alte particularități ce diferențiază platforma pentru mobile a companiei față de celelalte disponibile pe piață.

De această dată este vorba de tastatura virtuală ce vine preinstalată pe terminalele mobile cu Windows Phone. Intitulată Word Flow, respectiva aplicație este una dintre cele mai bune de acest tip și au existat mai mulți care și-ar fi dorit să o poată utiliza și pe iPhone. Cei de la Microsoft au cedat presiunii și în curând o veți putea instala fără probleme, complet gratuit și pe iDevice-ul vostru favorit.

Cei de la The Verge au avut ocazia să experimenteze o versiune beta a aplicației și au putut confirma câteva elemente care reușesc să o diferențieze atât de alte tastaturi virtuale disponibile pe iOS, cât și de aceeași aplicație Word Flow pentru Windows Phone. În principiu, din totdeauna, Word Flow se putea folosi și cu o singură mână, putând fi mutată pe partea dreaptă a ecranului. Pe iOS însă, va fi un pic mai flexibilă, putând fi fixată atât pe partea stângă, cât și pe cea dreaptă a dispozitivului.


sursa: playtech.ro

După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, pe iOS, tastatura Word Flow se răsfiră sub formă de evantai pe unul din colțurile ecranului pentru ca, indiferent care este mâna voastră dominantă, să o puteți folosi confortabil. Unghiul la care sunt amplasate tastele pare de asemenea foarte bine gândit pentru a vă ajuta să ajungeți pe o distanță cât mai scurtă, la cât mai multe caractere. Nu vor lipsi sugestiile de cuvinte, emoticoanele și funcțiile ascunse în spatele gesturilor de swipe.

În plus, Microsoft a implementat aplicația de Word Flow și în limba română pe versiunea de preview a Windows 10 Mobile. Acum avem mai multe motive să ne bucurăm de noile inovații aduse de Redmond pentru tastatura sa virtuală.

Aplicația Microsoft Word Flow ar trebui să fie disponibilă în următoare săptămâni, urmând ca după câteva luni să ajungă și pe Android.




×
Subiecte în articol: smartphone
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close