Antena 3 CNN High Tech Trei oficiali Google, condamnaţi la închisoare pentru că au permis postarea unui material video

Trei oficiali Google, condamnaţi la închisoare pentru că au permis postarea unui material video

Trei oficiali Google, condamnaţi la închisoare pentru că au permis postarea unui material video
Sursa foto: Google
24 Feb 2010   •   16:06

Un tribunal din Milano a decis condamnarea la şase luni de închisoare cu suspendare a trei oficiali ai companiei Google care au permis postarea unei înregistrări video în care un adolescent cu sindromul Dawn era batjocorit de doi tineri.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Google, citat de AFP, compania va ataca decizia tribunalului italian. "Niciuna dintre cele patru persoane nu avea nimic de-a face cu înregistrarea video. Nu au filmat-o, nu au postat-o online, niciuna dintre ele nu cunoaşte autorii şi cu toate acestea au fost trase la răspundere penală", a declarat reprezentantul Google.

Cei trei angajaţi ai Google care au fost condamnaţi sunt: David Carl Drummond, George De Los Reyes, Peter Fleitcher. Un al patrulea angajat Google, Arvind Desikan, a fost pus în libertate.

Materialul video a fost postat în anul 2006 şi a putut fi vizualizat, fără restricţii, timp de două luni. Adolescentul care suferea de sindromul Dawn (boală genetică ce se manifestă prin retard mental) era botjocorit de patru tineri în faţa unui grup de oameni.

Potrivit comunicatului remis de Google, materialul video a fost eliminat imediat ce autorităţile europene au solicitat acest lucru.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google proces handicap
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close