Antena 3 CNN High Tech WhatsApp anunță noi schimbări. Cum vor fi afectați utilizatorii

WhatsApp anunță noi schimbări. Cum vor fi afectați utilizatorii

WhatsApp anunță noi schimbări. Cum vor fi afectați utilizatorii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Iul 2018   •   09:07

Serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp a anunţat joi că a decis să limiteze forwardarea mesajelor pentru toţi utilizatori, după ce autorităţile din India au încercat să limiteze răspândirea zvonurilor care au dus la incidente violente, transmite Reuters.

Un val de linşări generate de "fake news" virale distribuite pe platformă despre presupuşi răpitori de copii din India, cea mai mare piaţă a WhatsApp cu peste 200 milioane de utilizatori, a determinat autorităţile de la New Delhi să ceară măsuri pentru a evita răspândirea zvonurilor şi a mesajelor cu conţinut provocator.

Pe lângă limitarea forwardării mesajelor pentru toţi utilizatori, WhatsApp a precizat că, în cazul utilizatorilor din India, acestora nu li se va permite să forwardeze un mesaj la mai mult de cinci chaturi, individuale sau în cadrul unui grup, şi de asemenea va fi eliminat butonul de quick forward care apărea lângă mesajele media.

Aceste măsuri sunt destinate să limiteze forwardarea în masă a mesajelor. Potrivit WhatsApp, utilizatorii din India forwardează mai multe mesaje, fotografii şi clipuri video decât utilizatorii din orice altă ţară a lumii.

Săptămâna trecută, WhatsApp a plătit pagini întregi de publicitate în presa din India pentru a transmite "sfaturi simple" pentru reperarea ştirilor false. WhatsApp, proprietate a companiei americane Facebook, este presată de autorităţile indiene pentru a pune capăt propagării acestor zvonuri care au provocat uciderea a peste 20 de persoane în ultimele două luni în India. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: WhatsApp schimbari
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close