Antena 3 High Tech Zuckerberg negociează cu Samsung realizarea unui smartphone cu interfaţă Facebook

Zuckerberg negociează cu Samsung realizarea unui smartphone cu interfaţă Facebook

18 Iun 2013   •   18:22
Zuckerberg negociează cu Samsung realizarea unui smartphone cu interfaţă Facebook

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a cerut Samsung să producă un smartphone cu interfaţă Facebook, în timpul unei întâlniri cu şefii grupului sud-coreean, afirmă surse din industrie, citate de cotidianul Korea Herald şi Mediafax.
   
Zuckerberg s-a întâlnit cu mai mulţi şefi Samsung, între care şi preşedinte grupului Shin Jong Kyun.
   
"Facebook vrea să devină un al doilea Google şi, cu acest plan în minte, Zuckerberg ar fi cerut Samsung să coopereze mai strâns prin lansarea unui telefon cu interfaţă Facebook", a spus o sursă.
   
Samsung nu va privi probabil într-o lumină pozitivă propunerea pentru un telefon cu platformă Facebook, afirmă experţi din industrie, întrucât un astfel de acord nu ar avea valoare simbolică sau monetară.
   
"Samsung nu vrea să ajute la crearea unui nou Google, întrucât grupul american devine un rival formidabil pentru Samsung pe piaţa smartphone-urilor", a spus unul dintre aceştia.
   
Google a cumpărat anul trecut producătorul de telefoane Motorola Mobility, iar analiştii aşteaptă lansarea de către companie a unui smartphone numit Moto X.
   
Facebook nu are nici imaginea dorită de Samsung pentru expunere la nivel global, astfel că un telefon Facebook nu ar aduce astfel de beneficii conglomeratului sud-coreean, notează Korea Herald.
   
Întrevederea lui Zuckerberg cu membri ai conducerii Samsung, în cadrul unei serii de întâlniri ale şefului Facebook în Coreea de Sud, a venit probabil după insistenţe din partea companiei americane, afirmă observatori din industrie, citaţi de publicaţie.
       
Înainte de vizita la sediul Samsung, Zuckerberg a fost primit de preşedintele Coreei de Sud, Park Geun-hye.


×
Subiecte în articol: Facebook Mark Zuckerberg

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close