Antena 3 CNN International News Un american a fost arestat la Moscova. Acuzațiile sunt similare cu cele din cazul Brittney Griner

Un american a fost arestat la Moscova. Acuzațiile sunt similare cu cele din cazul Brittney Griner

Un cetățean american a fost arestat la Moscova.

Un american a fost arestat la Moscova. Acuzațiile sunt similare cu cele din cazul Brittney Griner
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Ian 2024   •   13:11

Informația provine de la autoritățile ruse, care au difuzat un comunicat în acest sens, publicat marți de presa moscovită.

Cetățeanul, pe nume Robert Woodland, este acuzat de pregătirea și tentativa de comitere a unei infracțiuni, precum și de trafic de droguri.

"Printr-o rezoluție a Tribunalului Districtului Ostankino din Moscova din data de 6 ianuarie 2024, Woodland Robert Romanov a primit o măsură preventivă sub formă de detenție pentru o perioadă de 2 luni, adică până la 5 martie 2024", se arată în comunicatul instanței ruse.

Tabloidul pro-Kremlin Komosomolskaia Pravda a relatat anterior că Woodland este un cetățean american de origine rusă care s-a întors în țara natală, din SUA, după 27 de ani.

CNN notează că, luna trecută, Iuri Malev, un cetățean cu dublă cetățenie, rusă și americană, a fost reținut la Sankt-Petersburg, fiind acuzat că a manifestat "lipsă respect" față de forțele armate ruse și că promovează "nazismul" în postările de pe rețelele de socializare.

Ultimele arestări se adaugă cazurilor amplu mediatizate de americani reținuți și acuzați în Rusia, între care și reporterul publicației Wall Street Journal, Evan Gershkovich.

În unele situații, americanii încarcerați de autoritățile ruse sunt folosiți ca monedă de schimb în negocierile cu SUA pentru eliberarea unor spioni ai Moscovei, cum s-a întâmplat în cazul baschetbalistei Brittney Griner.

Condamnată la nouă ani de închisoare pentru trafic de droguri, aceasta a fost schimbată cu traficantul rus de arme Viktor Bout, arestat și condamnat în SUA.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close