Antena 3 CNN International News Bill Gates ar putea să o dea afară pe Melinda din fundația pe care o dețin împreună, în 2023

Bill Gates ar putea să o dea afară pe Melinda din fundația pe care o dețin împreună, în 2023

Bill Gates și Melinda French Gates își oferă o perioadă de încercare de doi ani pentru a vedea dacă pot conduce împreună fundația caritabilă uriașă pe care au tratat-o ca pe un alt copil al lor.

Bill Gates ar putea să o dea afară pe Melinda din fundația pe care o dețin împreună, în 2023
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    07 Iul 2021   •   23:18

Când cuplul și-a anunțat divorțul în urmă cu două luni, au spus că vor rămâne amândoi ca copreședinți ai Fundației Bill & Melinda Gates. Dar miercuri, CEO-ul fundației a anunțat un plan de urgență „pentru a asigura continuitatea activității fundației”.

"Dacă după doi ani oricare dintre ei decide că nu pot continua să lucreze împreună drept copreședinți, Melinda va demisiona din funcția de co-președinte și administrator", a spus CEO-ul Mark Suzman.

Dacă se întâmplă acest lucru, Bill Gates ar rămâne în control și, în esență, ar da-o afară din fundație, a spus Suzman.

Melinda French Gates va primi „resurse personale” de la Gates pentru propria sa activitate filantropică - resurse care ar fi „complet separate de bugetul fundației”.

Fundația Gates este una dintre cele mai mari fundații caritabile din lume, iar fondatorii săi o consideră „al patrulea copil al lor”, a declarat Suzman recent pentru Wall Street Journal.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close