Antena 3 CNN International News Ucraina și-a prezentat rezultate contraofensivei în sudul și în estul țării | Kremlinul spune că ajutorul militar al NATO a fost "irosit"

Ucraina și-a prezentat rezultate contraofensivei în sudul și în estul țării | Kremlinul spune că ajutorul militar al NATO a fost "irosit"

Forțele ucrainene au anunțat ultimele evoluții ale operațiunilor contraofensive în regiunile din sudul și estul țării.

Ucraina și-a prezentat rezultate contraofensivei în sudul și în estul țării | Kremlinul spune că ajutorul militar al NATO a fost "irosit"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   13:50

Astfel, trupele Kievului au recucerit aproape 15 kilometri pătrați de teritoriu de la trupele rusești în ultima săptămână, pe cele două mari fronturi, a precizat, luni, ministrul adjunct al Apărării, Ganna Maliar.

Pe frontul din apropierea orașului distrus Bahmut a fost recâștigată în ultimele zile o suprafață de doi kilometri pătrați, ceea ce ridică totalul teritoriului recucerit acolo la 37 de kilometri pătrați, de la începutul contraofensivei.

În sud, unde forțele ucrainene încearcă să avanseze spre orașele Berdiansk și Melitopol, trupele Kievului au recăpătat controlul a 12,6 kilometri pătrați în ultima săptămână, a arătat oficialul de rang înalt.

Citește și: Rusia a spulberat o școală și un bloc de locuințe din orașul natal al lui Volodimir Zelenski

Maliar a scris pe Telegram că, de la începutul lunii trecute, de când a fost lansată contraofensiva, a fost recapturată în sudul țării o suprafață totală de circa 205 kilometri pătrați.

Ea a menționat că trupele rusești au încercat să atace pe două fronturi din nord, în apropiere de Kupiansk și Lîman, dar au fost oprite.

"Forțele noastre de apărare rezistă cu putere trupelor inamice", susține ministrul adjunct al Apărării.

Kremlinul a comunicat, luni, că operațiunile contraofensivei ucrainene "nu se desfășoară conform planului" și că resursele NATO furnizate Kievului au fost "irosite".

Kremlinul: "Atacul cu drone de la Moscova, un gest disperat al Ucrainei"

În plus, președinția rusă a calificat recentul atac cu drone asupra Moscovei drept un "act de disperare" al Ucrainei după eșecurile de pe câmpul de luptă.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a spus că a ucrainenii s-au confruntat cu mari dificultăți pe linia frontului încă de la începutul operațiunilor ofensive din iunie.

"Contraofensiva nu este un succes iar acest lucru este evident. Într-un act disperat, regimul de la Kiev recurge la astfel de atacuri teroriste (cu drone, n.r).Au fost luate toate măsurile posibile pentru a apăra infrastructura civilă (împotriva loviturilor ucrainene)", a spus Peskov.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close