Antena 3 CNN Life La doar 12 ani l-a depășit pe Albert Einstein! Cine este Anwita, fetița cu un IQ de 162

La doar 12 ani l-a depășit pe Albert Einstein! Cine este Anwita, fetița cu un IQ de 162

O fetiță de 12 ani a fost acceptată în Mensa după ce un test de inteligență a dezvăluit că are un IQ mai mare decât Albert Einstein și Stephen Hawking.

La doar 12 ani l-a depășit pe Albert Einstein! Cine este Anwita, fetița cu un IQ de 162
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    22 Mar 2023   •   15:47

Anwita Patil, din Sale, Greater Manchester, a obținut un scor de 162, cel mai mare scor posibil din categoria ei de vârstă, care a plasat-o deasupra oamenilor de știință despre care se crede că ar fi avut un IQ de aproximativ 160. 

Părinții Anwitei au spus că au fost uimiți de inteligența naturală a fiicei lor în creștere, într-un interviu pentru Manchester Evening News, citat de DailyMail

”Gândește complet diferit”

Mama ei, Anu, care are un doctorat în matematică, a spus: ”Obișnuiam să facem provocări de matematică împreună, dar uneori eu nu găseam răspunsul, însă Anwita găsea.  

Ea gândește complet diferit și mă refer aici la lucruri care nu sunt predate la școală.” 

A obținut punctaj maxim

Anwita a susținut două teste când avea 11 ani, care i-au analizat capacitatea lingvistică și gândirea, precum și conștientizarea vizuală și spațială. 

După ce a obținut un punctaj maxim la unul dintre teste, ea s-a calificat pentru a se alătura Mensa, cea mai mare și mai veche societate cu IQ ridicat din lume, care îi acceptă doar pe cei care pot demonstra că au un IQ situat în primele două procente din populație. 

Mama ei și tatăl ei, Jay, consultant NHS, au spus că nu sunt surprinși că fiica lor cea mică se califică pentru calitatea de membru, dar habar nu aveau că va promova cu cel mai mare punctaj posibil. 

Nu își petrece tot timpul învățând

Fetița nu își petrece însă tot timpul rezolvând probleme de matematică. Îi place, de asemenea, să cânte la pian și să învețe Bharatanatyam - o formă de dans clasic indian. 

Ea și-a sărbătorit rezultatele uimitoare organizând o petrecere cu prietenii și familia, la scurt timp după ce a împlinit 12 ani. 

Își dorește să ajute la rezolvarea problemelor globale

Jay a explicat faptul că fiica lui, elevă la Withington Girls' School, vrea să-și folosească inteligența pentru a ajuta la rezolvarea problemelor globale. 

”Anwita este destul de fascinată de aplicațiile practice ale matematicii în diverse discipline, fie că este vorba despre știință, inginerie sau computere. Ea speră că va ajuta la rezolvarea provocărilor sociale folosind abilitățile și experiența ei atunci când va crește.” 

Ea se va alătura acum altor 18.000 de membri ai Mensa din Marea Britanie și Irlanda, societate care își propune să ofere un „mediu intelectual și social stimulant pentru membrii săi”. 

Ce este Mensa

Fondată în 1946 la Oxford de Lancelot Lionel Ware, om de știință și avocat, și Roland Berrill, avocat australian, organizația îi încurajează pe cei cu minți pline de viață să interacționeze între ei la evenimente, întâlniri sau prin chat online. 

Membrilor li se cere să-și demonstreze IQ-ul, în situația în care un adult mediu are un IQ de 100, iar un scor peste 140 este considerat a fi cel al unui geniu. 

Unul dintre teste, Cattell III B, are 150 de întrebări care evaluează înțelegerea prin pasaje de texte. 

Scorul maxim posibil este 161 pentru adulți și 162 pentru sub 18 ani. 

”O realizare incredibilă”

Inteligența a fost mediatizată puternic atât pe rețelele sociale, cât și în presă. 

”Aceasta este Anwita Patil, în vârstă de 12 ani.

Avea doar 11 ani când a făcut un test de IQ cu Mensa, cea mai mare și mai veche societate cu IQ ridicat din lume – dezvăluind că IQ-ul ei este „mai mare decât al lui Albert Einstein și Stephen Hawking.

”A obținut cel mai mare scor posibil, de 162, la categoria ei de vârstă”, a spus tatăl șocat, Jay Patil.

Acest scor o plasează mai sus decât cei doi fizicieni celebri, ambii despre care se crede că au avut un IQ de aproximativ 160.

Eleva din clasa a 7-a de la Withington Girls’ School a susținut testul Mensa cu doar câteva zile înainte de a împlini 12 ani.

Wow! O realizare incredibilă”, scriu jurnaliștii de la Manchester Evening News.

This is 12-year-old Anwita Patil. She was just 11-years-old when she undertook an IQ test with Mensa, the largest and...

Publicată de Manchester Evening News pe Duminică, 19 martie 2023

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close