Antena 3 CNN Life Motivele pentru care este bine să bem dimineața un pahar de apă cu lămâie | Beneficii pentru sănătate

Motivele pentru care este bine să bem dimineața un pahar de apă cu lămâie | Beneficii pentru sănătate

Lămâile sunt sănătoase. Majoritatea dintre noi asociază lămâile și citricele cu vitamina C, dar asta nu este tot ce au de oferit.

Motivele pentru care este bine să bem dimineața un pahar de apă cu lămâie | Beneficii pentru sănătate
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Sep 2023   •   12:00

Apă plată cu lămâie ar trebui inclusă în rutină ta de dimineață. Sigur că apă cu lămâie nu va face minuni singură, dacă din alimentația ta fac parte produsele de patiserie și fast-food și zahărul în exces. Însă poate fi integrată cu succes într-un stil de viață sănătos.

Iată câteva motive pentru care să consumi dimineața un pahar de apă cu lămâie

Sucul de lămâie echilibrează pH-ul organismului. În ultimul timp, poate ați observat că oamenii vorbesc mult despre reducerea acidității organismului prin consumul de alimente alcaline. S-ar putea să fii surprins să afli că, în timp ce sucul de lămâie este acid în afară corpului, efectul său este alcalinizant după ce a fost complet metabolizat.

Apă cu lămâie ajută și digestia. Sucul de lămâie ajută la eliminarea materialelor nedorite. Încurajează ficatul să producă bilă, care este un acid necesar pentru digestie. Un studiu a arătat că peste 30% dintre bărbații și femeile de peste 60 de ani au avut gastrită atrofică, o afecțiune marcată de puțin sau deloc acid gastric.

Să bei apă caldă cu lămâie este foarte indicat, deoarece poate ajuta sistemul tău digestiv să se miște dimineața fără a-l supraîncărca. În plus, digestia eficientă reduce arsurile la stomac și constipația, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji că acidul din lămâi vă va provoca arsuri la stomac.

Apă cu lămâie este un bun diuretic. Bea apă caldă de lămâie pe tot parcursul zilei. Vă va crește rată de urinare, ceea ce vă va ajută să vă purificați. Prin urmare, toxinele sunt eliberate din organism într-un ritm mai rapid, ceea ce vă menține tractul urinar sănătos.

Curăță pielea. Vitamina C din apă caldă de lămâie ajută la reducerea ridurilor și a petelor, ajutând la curățarea toxinelor din sânge. În plus față de băut, apă cu lămâie poate fi aplicată direct pe cicatrici pentru a ajută.

Veți avea o piele frumoasă și strălucitoare în cel mai scurt timp, deoarece nutrienții gășiți în lămâie vă hrănesc pielea din interior spre exterior și din exterior spre interior.

Împrospătează respirația. Apă caldă de lămâie nu numai că vă face respirația mai plăcută, dar poate ajută la ameliorarea durerilor dentare și a gingivitei.

Dar aveți grijă să vă spălați pe dinți după apă caldă de lămâie dimineața. Acidul citric din sucul de lămâie poate eroda smalțul dinților, așa că ar trebui să monitorizați acest lucru. Puteți oricând să vă consultați cu medicul dentist pentru sfaturi.

×
Subiecte în articol: apă cu lămâie sănătate
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close