Antena 3 CNN Life Așa poți răcori casa pe timp de caniculă, fără aer condiționat. Sigur nu te gândeai la acest lucru

Așa poți răcori casa pe timp de caniculă, fără aer condiționat. Sigur nu te gândeai la acest lucru

Așa poți răcori casa pe timp de caniculă, fără aer condiționat. Sigur nu te gândeai la acest lucru
13 Aug 2018   •   17:40

Oricat de mult ne-am bucura de vara, putini sunt cei care nu simt disconfort in zilele caniculare ale acestui anotimp.

Temperaturile ridicate creeaza disconfort nu doar pe durata zilei, ci si noaptea, impiedicandu-ne sa ne odihnim, motiv pentru care e bine sa luam cunostinta de toate metodele de racorire a locuintei, astfel incat sa nu simtim disconfortul termic macar atunci cand suntem acasa si sa nu fim nevoiti sa recurgem la montarea unui aparat de aer conditionat.

Daca nici tu nu te poti odihni de cand s-a incalzit vremea si cauti metode economice prin care sa-ti poti racori casa, ideile de mai jos iti vor prinde bine in perioada urmatoare.

Elimina covoarele si cuverturile groase

Covoarele nu doar infrumuseteaza o locuinta, ci o si incalzesc, fiind extrem de utile pe timp de iarna. Pe timpul verii, insa, acestea sunt o bariera intre picioarele tale goale si pardoseala rece din casa. Eliminarea acestora pe intreaga perioada a sezonului estival te scuteste de folosirea aspiratorului si te ajuta sa scazi temperatura la nivelul pardoselii. Pe vremuri, cand nu existau ventilatoare sau aparate de aer conditionat, oamenii obisnuiau sa spele podeaua inainte de a se baga in pat, considerand ca in acest fel aerul din incapere devine mai respirabil.

Tine asternuturile la congelator

Poate ca suna amuzant, insa aceasta metoda te va ajuta sa adormi mai usor pana si in cele mai calduroase zile ale verii. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti lasi asternuturile (fete de perne, cearsaf si plicul de plapuma) intr-o punga, la congelator, pret de cateva ore si sa le asterni pe pat chiar inainte de ora de culcare.

Ventilatorul si un vas cu cuburi de gheata

Exista mai multe trucuri de racorire a unei incaperi cu ajutorul unui ventilator. Una dintre ele spune asa: asaza in fata ventilatorului pornit un vas incapator (un lighean, de pilda) cu apa rece in care ai pus multe cuburi de gheata sau pur si simplu cateva sticle de plastic umplute cu apa congelata. Aerul impins de aparat in timpul functionarii se va raci in contact cu gheata si in acest fel camera se va racori. Iar daca vei pozitiona aparatul in fata patului, a canapelei sau a oricarei zone in care te afli, vei simti mult mai bine racoarea.

Sursa: doctorulzilei.ro.

×
Subiecte în articol: canicula casa aer conditionat metoda
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close