Antena 3 CNN Life Cafeaua, înlocuită de stimularea cerebrală. Efectele și riscurile procedurii de ”electrocutare”

Cafeaua, înlocuită de stimularea cerebrală. Efectele și riscurile procedurii de ”electrocutare”

Efectul cafelei ar putea fi înlocuit de stimularea cerebrală, un procedeu la care apelează tot mai mulţi oameni, chiar la ei acasă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Aug 2023   •   11:12

Aşa numita "electrocutare" cerebrală ar avea benificii şi pentru cei care au rămas cu efecte pe termen lung după infecţia cu COVID-19. Oamenii susţin că după acest tratament se simt mai energici.

Specialiştii ne avertizează că această procedură trebuie făcută numai sub supravegherea unui medic şi nu cu dispozitive achiziţionate de pe internet. În caz contrat, efectele adverse pot fi grave.

Stimularea cerebrală este definită de experţi drept o procedură non-invazivă, nedureroasă, un tratament care foloseşte electrolizi pentru a stimula anumite părţi ale creierului.

Această "electrocutare" a anumitor părţi ale creierului poate ajuta pacienţii cu depresie, dar şi oamenii care au rămas cu sechele în urma îmbolnăvirii cu COVID-19, ameliorând aşa zisa "ceaţă pe creier".

Un aparat special transmite impulsuri electrice de intensitate mică către electrozii plasaţi pe anumite zone ale capului. 

Specialiştii ne avertizează că efectele adverse ale procedurii includ arsuri la nivelul pielii şi leziuni la nivelul creierului. De aceea, stimularea cerebrală trebuie realizată sub supraveghere medicală, cu ajutorul aparatelor speciale. Medicii susţin că dacă tratamentul este efectuat corect, efectele adverse sunt minime, uşor de tolerat. 

Anumiţi adepţi ai stimulării cerebrale susţin că procedura poate înlocui cafeaua, oferind aceleaşi beneficii. 

×
Subiecte în articol: stimulare cerebrala
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close