Antena 3 CNN Life Canicula poate fi fatală şi pentru animalele de companie. Sfaturi utile de la medicul veterinar, pentru a le proteja

Canicula poate fi fatală şi pentru animalele de companie. Sfaturi utile de la medicul veterinar, pentru a le proteja

Perioada caniculară pe care o traversăm nu ne afectează doar pe noi, oamenii. Temperaturile extrem de ridicate le creează probleme şi animalelor de companie. Mai ales dacă aveţi un câine, trebuie să ştiţi că nu poate fi scos afară, când asfaltul este foarte fierbinte. 

de Alexandra Axinia    |    04 Aug 2023   •   10:49

"Animalele nu trebuie scoase afară în toiul zilei. Cățeii trebuie scoși doar dimineața devreme sau seara târziu.", a precizat, într-o intervenție la Antena 3 CNN, Beatrice Ilea, medic veterinar

"De asemenea, trebuie să le oferim animalelor noastre apă proaspătă și o alimentație potrivită. Nu recomand mâncarea gătită pentru că se poate altera foarte repede și pot apărea indigestii.  

De asemenea, ar trebui reduse în această perioadă și nu le recomandăm să vă hrănească dimineața, înainte de a fi plimbare. Dacă este necesar să iasă cu cățeii pe timpul zilei, recomand să se meargă pe la zona umbroase, iar timpul petrecut afară să fie cât mai scurt. 

Trebuie să evităm mâncarea de la frigider pentru că poate apărea laringita. În plus, și aerul trebuie să setat la o temperatură potrivită, undeva la 20-22 de grad.

În ceea ce privesc pisicile care stau în apartament, acestea sunt fel de afectate de caniculă. Nici pisicile nu trebuie să scoase afară pe căldură pentru că pot apărea arsuri la nivelul pernuțelor", a mai explicat medicul.

Citește și:  Prognoză specială pentru București: Caniculă și disconfort termic accentuat

 Semne care ne arată că animalele suferă din cauza căldurii

  • respraţia rapidă
  • creşterea pulsului
  • mucoasa uscată
  • mers clătinat 

Oamenii sunt rugați să le ofere și animalelor de pe stradă apă pentru că și ele au mare nevoie de hidratare. 

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close