Antena 3 CNN Life Ce înseamnă când visezi șerpi. Semnificația visului care îi înspăimântă pe mulți români

Ce înseamnă când visezi șerpi. Semnificația visului care îi înspăimântă pe mulți români

Visul în care apar șerpi este un motiv de îngrijorare pentru majoritatea oamenilor. Acesta poate fi interpretat în mai multe moduri, având semnificații puternice.

Ce înseamnă când visezi șerpi. Semnificația visului care îi înspăimântă pe mulți români
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mar 2024   •   22:00

Șerpii sunt asociați cu numeroase credințe populare românești, fiind văzuți ca o întruchipare a răului.

În Biblie, șarpele este numit "cel mai șiret dintre toate fiarele de pe pământ", fiind cel care a ispitit omul să încalce porunca lui Dumnezeu.

Acesta a fost blestemat de Dumnezeu între toate animalele şi între toate fiarele câmpului: "Pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale!".

Se spune că, la începuturi, șarpele umbla pe coadă, însă a fost blestemat să se târască pe pântece de Dumnezeu.

De altfel, potrivit credințelor populare, atunci când omul ucide un șarpe nu săvârșește un păcat, ci dimpotrivă.

"Pe şarpe, când îl vezi, întâi să-l omori, c-apoi îţi ia puterea şi rămâi tot anul fără putere; nu e păcat să-l omori, dimpotrivă, ţi se iartă un păcat", se precizează în Dicționarul de simboluri și credințe tradiționale românești, de Romulus Antonescu.

În general, credințele populare din toate zonele țării atribuie șarpelui trăsături malefice, fiind asociat cu răul, necazul sau chiar moartea.

Cu toate acestea, mentalitatea tradițională acordă o importanță deosebită "șarpelui casei", despre care se spune că există în orice gospodărie.

"Șarpe e la toată casa; unde e şarpe, e noroc la casă, merge bine şi niciun rău, niciun farmec nu se apropie. Acela se cheamă şarpe de casă", se mai menționează în sursa citată.

Potrivit credinței populare, acest șarpe este păzitorul gospodăriei, locul lui fiind sub pragul ușii sau în pereții casei.

"El nu trebuie ucis, pentru că el poartă noroc întregii familii, îi păzeşte pe membrii acesteia de certuri, de boli, de incendii, de cutremure şi de alte necazuri", se mai precizează în sursa citată.

Ce înseamnă când visezi șarpe?

Potrivit credinței populare, visele cu șerpi au mai multe semnificații, majoritatea făcând trimitere la trădare, viclenie sau pericol.

În vis, șarpele poate fi un semnal sau un avertisment în legătură cu anumiți oameni vicleni din jurul nostru.

Astfel, acest vis ar putea simboliza prezența unei persoane cu intenții ascunse în viața noastră, pe care o considerăm chiar un prieten adevărat.

Așadar, în vis, șarpele poate face trimitere la ură, viclenie, înșelăciune și trădare din partea unor persoane de la care nu ne așteptăm.

Totuși, dacă visezi că ai călcat pe un șarpe, se spune că cineva din jurul tău este de încredere și îți dorește binele.

Totodată, un astfel de vis poate fi un avertisment pentru un pericol, un necaz sau o întâmplare care poate aduce suferință.

Șarpele în vis mai este văzut și ca o reprezentare a unor frici ascunse sau a unor griji care ne frământă.

×
Subiecte în articol: sarpe vis ce inseamna
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close