Antena 3 Life VIDEO. Ce se întâmplă dacă torni apă peste o cratiță în care a luat foc uleiul. Data viitoare nu vei mai încerca așa ceva!

VIDEO. Ce se întâmplă dacă torni apă peste o cratiță în care a luat foc uleiul. Data viitoare nu vei mai încerca așa ceva!

26 Oct 2017   •   15:17
VIDEO. Ce se întâmplă dacă torni apă peste o cratiță în care a luat foc uleiul. Data viitoare nu vei mai încerca așa ceva! foto: captura Youtube

Ce se întâmplă când combini apa cu grăsimea încinsă? Mingi de foc explozive. Cel puțin acesta este rezultatul unui experiment făcut de doi tineri britanici.

Cei doi explică astfel de ce nu trebuie să turnăm apa peste o cratiță în care grăsimea a luat foc. Apa se scufundă în grăsime și se evaporă aproape instantaneu ceea ce provoacă un fel de explozie care împrăștie grăsimea care arde.

Recomandarea celor doi, în cazul în care o cratiță cu grăsime ia foc, este să turnăm praf de copt și în niciun caz să nu turnăm apă, deoarece focul se va agrava și va degenera într-un incendiu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close