Antena 3 CNN Life Ce sfaturi de viață ne oferă Warren Buffet, americanul care are o avere de 87 miliarde de dolari 

Ce sfaturi de viață ne oferă Warren Buffet, americanul care are o avere de 87 miliarde de dolari 

Ce sfaturi de viață ne oferă Warren Buffet, americanul care are o avere de 87 miliarde de dolari 
20 Mar 2018   •   16:45

Warren Buffet este una dintre cele mai bogate persoane din lume, având o avere de peste 87 miliarde de dolari și cel care  și-a câștigat primul miliard la doar 32 de ani. Iată care sunt sfaturile omului de afaceri peentru a avea succes financiar:  

Investește în ceea ce iți place: pentru a face bani, un investitor nu ar trebui să cumpere doar ca să vândă, iar investițiile ar trebui făcute în firme în care ai speranță și îți plac cu adevărat, considerând să vinzi doar când ai nevoie de bani și nu când e profitabil. Miliardarul declară:  ”Perioada mea favorita de deținere este pentru totdeauna”Î

Întodeauna învață lucruri noi și fii umil. Buffet a declarat că trebuie să învățam ceva nou în fiecare zi, să identificăm oportunitățile și să fim umili. Acesta răsfoiește ziarul în fiecare dimineață pentru a fi la curent cu ultimele știri și are grijă să citească constant o carte. " Așa acumulezi cunoștințe. Se adună, una peste alta, ca un depozit la o bancă” declară acesta. 

Investește în banii tăi. Buffet este de părere că atunci când folosești un împrumut pentru o investiție, vei fi mai îngrijorat și nu la fel de sigur pe deciziile tale ca atunci când folosești banii proprii.  

Construiește relații cu cei din jur și tratează lumea bine: un student care a luat parte la un seminar cu Buffet a povestit că acesta l-a învățat următorul lucru: „nu poți înlocui relațiile pe care le construiești și cum tratezi lumea, cu cunoștințele de business.”

Uită-te la viitor, nu la trecut! „Investitorul de azi nu profită de creșterea pieții de ieri”. a declarat omul de afaceri în 1951, iar această regulă se aplică și în ziua de azi.  

Nu asuma că un cost mai mare înseamnă o valoare mai bună: Miliardarul spune că oamenii bogați de multe ori fac investiții doar din cauza valorii aparente, iar unele investiții mai mici se pot dovedi a fi mai de succes. 

Evită mentalitatea de turmă: Buffet avertizeaza să nu ne lăsăm duși de mulțime și să gândim intodeauna individual. 

Învață când să renunți: Miliardarul mărturisește că uneori încercând să scapi dintr-o groapă, ajungi în una și mai adâncă, așa că este mai bine să recunoști când ai pierdut ceva și să te resemnezi cu acest lucru.   

Nu te concentra doar pe bani: Pentru Warren Buffet contează cel mai mult drumul spre a câștiga bani, călătoria în sine, și oamenii pe care îi ai în jur, nu doar răsplata financiară propriu-zisă.   
   
   
   
   
  

×
Subiecte în articol: sfaturi Warren Buffet
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close