Antena 3 CNN Life Cea mai bună zi a săptămânii pentru a cumpăra bilete de avion ieftine

Cea mai bună zi a săptămânii pentru a cumpăra bilete de avion ieftine

Știați că există ”cea mai bună zi pentru a cumpăra bilete de avion”? Este ziua în care prețurile sunt cele mai mici.

Cea mai bună zi a săptămânii pentru a cumpăra bilete de avion ieftine
Sursa foto: Isabel Pavia / Getty Images
de Laura Dinu    |    03 Feb 2024   •   23:00

Există o mulțime de sfaturi atunci când vine vorba despre rezervarea unui zbor. Problema este că cea mai mare parte dintre acestea se bazează pe presupuneri sau informații vechi. 

Forbes a analizat datele din două studii care dezvăluie cea mai bună zi a săptămânii pentru a cumpăra bilete de avion și cu cât timp în avans ar trebui să fie rezervate zborurile.

Care este cea mai bună zi pentru a cumpăra bilete de avion

Călătorii au fost sfătuiți, de-a lungul timpului, să rezerve zboruri în zilele de marți pentru a obține cele mai bune oferte de zbor. Și chiar a fost o vreme când asta era adevărat. Și asta deoarece, în urmă cu un deceniu, companiile aeriene lansau vânzări și oferte în zilele de marți.

Cu toate acestea, acest sfat nu mai este valabil. Și asta deoarece companiile nu mai lansează oferte sau vânzări doar în zilele de marți.

Potrivit unui studiu realizat de Expedia, cea mai ieftină zi pentru a rezerva zboruri este duminica. Când a comparat prețurile zborurilor de duminică cu cele de vineri, Expedia a constatat că economiile sunt de 5% la zborurile interne și 15% la zborurile internaționale.

În schimb, un alt studiu realizat de Google a constatat că prețurile zborurilor de marți, miercuri și joi au fost în medie cu 1,9% mai ieftine decât zborurile de sâmbătă și duminică. Cu toate acestea, concluzia Google în lansarea rezultatelor studiului său: „Nu are prea multă valoare achiziționarea biletelor într-o anumită zi a săptămânii.”

Cu alte cuvinte, cea mai bună zi a săptămânii pentru a cumpăra bilete de avion este ziua în care apare o ofertă de zbor. 

Când este cel mai bun moment pentru a rezerva un zbor?

Cel mai bun moment pentru a rezerva zboruri internaționale

Potrivit studiului Expedia, datele arată că este bine să rezervați biletele cu cel puțin șase luni în avans pentru călătorii internaționale. Studiul a constatat că veți economisi în medie 10% rezervând cu șase luni în avans, în loc de două luni sau mai puțin.

Studiul Google privind prețurile zborurilor a analizat două tipuri de zboruri internaționale. Pentru zborurile către Europa, Google a constatat că cele mai bune oferte au fost găsite cu 129 de zile înainte. 

Cel mai bun moment pentru a rezerva zboruri interne

Studiile arată că nu trebuie să rezervați zboruri cu mult înainte pentru a obține o ofertă bună, atunci când vorbim de zborurile interne. 

Studiul Expedia a constatat că ideal este să cumpărați bilete cu 28 până la 35 de zile înainte de plecare, în timp ce studiul Google a constatat că prețurile au ajuns la cel mai mic preț cu 44 de zile înainte de plecare. Cu toate acestea, ambele studii au concluzionat că nu este bine să așteptați până în ultimul moment. Rezervați cu cel puțin 21 de zile înainte de plecare.

Există, deci, cea mai bună zi pentru a cumpăra bilete de avion?

Răspunsul este evident, nu. Cea mai bună zi pentru a cumpăra bilete de avion este ziua în care apar cele mai bune oferte. 

×
Subiecte în articol: bilete avion
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close