Antena 3 CNN Life Toți oamenii inteligenți au aceste trei obiceiuri proaste! Te recunoști?

Toți oamenii inteligenți au aceste trei obiceiuri proaste! Te recunoști?

Toți oamenii inteligenți au aceste trei obiceiuri proaste! Te recunoști?
28 Iun 2018   •   17:09

Cu toții avem obiceiuri proaste, iar unii dintre au mai multe decât alții. Se pare că unele dintre obiceiurile mai proaste pe care le avem pot spune multe despre felul în care suntem. 

Potrivit Psychology mulți oameni inteligenți împărtășesc aceleași 3 obiceiuri proaste. Te identifici? 

Statul treaz până târziu 

Dacă aveți tendința de a va culca destul de târziu, nu vă faceți griji că sunteți singurii! Charles Darwin, Winston Churchill, Keith Richards și Elvis Presley sunt renumiți că au fost ”păsări de noapte”. Potrivit cercetătorilor, există o corelație între un IQ mai mare și o oră de culcare mai târzie. Se poate ca asta să fie din cauza zecilor de gânduri care îți fug prin cap în miez de noapte.

Injuratul des 


În trecut, folosirea cuvintelor urâte putea  da o reputație proastă iar oamenii care înjurau mult erau adesea considerați că fiind nevrednici și vulgari. Cu toate acestea un studiu recent realizat de psihologii de la Marist College a concluzionat că cei care tind să folosească injurii au mai multe abilități de vocabular și retorică decât cei care nu folosesc aceste cuvinte. Ei au măsurat fluența subiectelor verbale, cerând voluntarilor să se gândească la cât mai multe cuvinte pe care le pot începe cu o anumită literă a alfabetului într-un minut. Participanții cu abilități lingvistice mai bune se pot gândi, de obicei, la mai multe exemple în intervalul de timp dat. Bazându-se pe această abordare, cercetătorii au rugat  voluntarii să enumere cât mai multe înjurături într-un minut. Comparând scorurile celor două teste, cercetătorii au descoperit că cei care au obținut un punctaj ridicat la testul de fluență verbală au știut și mai multe înjurături.

Dezordinea  


Unii sunt de părere că a fi dezordonat înseamnă să fii leneș. În timp ce mulți ar putea fi de acord cu această părere, sunt psihologi care neagă cu vehemență acest lucru. 
Potrivit psihologului Kathleen Vohs, un mediu dezordonat poate promova creativitatea și stimula ideile noi. Studiul de la Universitatea din Minnesota a concluzionat că "mediile dezordonate par să inspire ruperea de la tradiții, care poate produce perspective noi", concluzionează Vohs în studiu. "Mediile ordonate, în schimb, incurajează convenția și mersul intotdeauna la sigur". 
"Studii anterioare au constatat că un mediu curat îi determină pe oameni să facă lucruri bune: Să nu se angajeze în acte criminale, să nu facă gunoi și să fie mai generoși. Am constatat, totuși, că puteți obține rezultate foarte valoroase dintr-un mediu dezordonat." spune Vohs.

Sursă: Psychology/ The Powerful Mind

×
Subiecte în articol: inteligenta
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close